+ Életmód

15 éven át nem járt be a munkahelyére, mégis felvett 538 ezer euró fizetést

Egy olasz férfi 15 éven át 538 ezer euró fizetést vett fel anélkül, hogy egyetlen órát is dolgozott volna.

A 66 éves férfi, papíron egy kórház alkalmazottja, a feletteseinek és azok hozzátartozóinak a megzsarolásával és megfélemlítésével érte el, hogy ne kelljen bejárnia a munkahelyére – közölte a dél-olaszországi Catanzaro város ügyészsége, amely vádat emelt ellene. Hivatali visszaélésért és csalásért feljelentették a kórház igazgatóját és hét másik alkalmazottját is.

A munkakerülőt 2005-ben vették fel a kórházhoz, ahol a tűzvédelmi osztály munkatársaként kapott fizetést másfél évtizeden keresztül. A zsarolással és a fenyegetéssel elérte, hogy soha ne induljon ellene fegyelmi eljárás az igazolatlan távollét miatt.

A kalábriai Catanzaróban pár napja zárult le egy másik per egy kórház 57 alkalmazottja ellen, akikről a térfigyelő kamerák felvételei alapján kiderült, hogy vagy be sem mentek a munkahelyükre, vagy pedig a bejelentkezés után elhagyták az irodájukat, hogy elintézzék a nagybevásárlást a szupermarketben vagy videopókert játsszanak a közeli bárokban.

A vádlottak közül 15-öt, köztük vezető beosztásúakat, felfüggesztettek állásában.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Gyzoltan szerint:

    Vélem, ez a „rendszer” Magyarországon is működött…
    A tömeggyilkos Kádár alatt jól bejáratot eljárás volt, lehetett, hogy a fontos politikai személyek fontos állami feladataik ellátása végett, jóformán csak a diplomaosztáson jelenjenek meg.., gyanítom, hogy sokuknak csak összemásolt diplomamunkája volt, vagy éppen az sem…
    -nem új a mondás; „-ha az Isten hivatalt ád, eszet is ad hozzá…-”
    Ez ma is működhet..? -mintha olyanokról is olvastam volna, kik hamis oklevelekkel kérkedtek, érvényesültek, a „nyelv-vizsgákról” nem is beszélve…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top