+ Irodalom

Drámapályázatot hirdetnek 3 kategóriában

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, a nagyváradi Szigligeti Színház idén a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Karával közösen hirdette meg a dráMÁzat drámaíró versenyt.

A pályázat keretében három kategóriában várnak versenyműveket. A DEBÜT kategóriában olyan magyar nyelven írt drámával lehet jelentkezni, amely nem jelent meg kiadásban, és amelyet professzionális keretek között még nem mutattak be. A zsűri által legjobbnak ítélt mű díjazása bruttó ezer euró. Ha a művet vagy műveket a Szigligeti Színház vezetősége kivitelezhetőnek tartja, a 2021/22-es, vagy az azt követő évadban színre viszi.

A drámaÍRÓ kategóriában olyan szerzők még nem publikált vagy be nem mutatott magyar nyelvű műveit várják, akiknek jelentek már meg írásai. A legjobbnak ítélt dráma szerzőjét e kategóriában is bruttó ezer eurós jutalomban részesítik, a művet pedig a pályázat kiírói bemutatják, ha beilleszthető a következő két évad műsortervébe.

A dramAUTOR kategóriában színpadon még be nem mutatott román nyelvű drámákat várnak. E kategória győztes művét is bemutathatják a pályázat kiírói.

A Tomcsa Sándor Színház lehetőséget biztosít a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Kara egy rendező szakos hallgatójának arra, hogy a drámaÍRÓ vagy a dramAUTOR nyertes művei közül az egyiket színpadra állítsa.

A szervezők valamennyi díjnyertes mű kiadását vállalják. A jeligés pályamunkákat június 15-ig kell beküldeni a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház mailcímére.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Gyzoltan szerint:

    Ejnye, ejnye!
    -már megint munkát adtam a cenzornak, aki fontos beosztásában megvédte a rasszista, emberiségellenes, kirekesztő “szent-teheneket”…
    No persze, vannak “tabu-témák”-, kiknek mérhetetlen felelősségét felvetni, érinteni sem szabad…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top