+ Életmód

Egy halott mellett virrasztottak, mikor tűz ütött ki a csíksomlyói nyomornegyedben

fotó: szekelyhon.ro

Ismét tűz ütött ki szerda reggel a januárban részben leégett csíksomlyói nyomornegyedben – közölte az Agerpres hírügynökség.

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség sajtóirodája szerint három házra terjedtek ki a lángok, a tűzoltók két kocsival vonultak ki a helyszínre. Áldozatok nincsenek.

A Székelyhon.ro portál közlése szerint a tűzeset által érintett egyik ház mellett éppen egy halott mellett virrasztottak, nem sokkal korábban vitték ki a házból a koporsót.

Korodi Attila csíkszeredai polgármester elmondta: három, téglából épült lakóház tetőzetére terjedtek ki a lángok, és a tűzoltók szerint egy túlmelegedett kémény okozhatta a tüzet. A három házban 18 ember lakik. Leszögezte, ha a károsult családok igénylik, el tudják szállásolni őket a város sportcsarnokában, ott, ahol a januári tűzvészben károsult családok kaptak ideiglenesen menedéket.

„Ez a mostani tűzeset szerencsére nem hasonlítható össze arányaiban a múltkorival”

– idézte az Agerpres Korodi Attilát.

A csíkszeredai Somlyó utcai nyomornegyedben január 7-én bekövetkezett tűzvészben 20 faház teljesen vagy részben leégett. A helyi önkormányzat mintegy 260 személyt szállásolt el akkor ideiglenesen a város sportcsarnokában. Azóta az itt elszállásoltaknak mintegy fele visszatért a telepre, 116 ember azonban még mindig a sportcsarnokban él.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top