+ Irodalom

Ami nem hiányzik: rohanás, zsúfoltság, melltartó – ingyen letölthető a Töredékek a home/office-ból

Büki Flora és Balogh Virág Katalin

Balogh Virág Katalin – Büki Flora: Töredékek a home/office-ból. A zine letölthető innen.

(Ami nem hiányzik)
Rohanás, zsúfoltság,
melltartó, melltartó.

(Ami hiányzik)
Valakinek a szemébe nézni
és nem gondolni semmire se.

A Töredékek a home/office-ból Balogh Virág Katalin és Büki Flora együttműködésében jött létre: Virág 2020 tavasszal keletkezett karantén-versciklusából Flora egy grafikus kiadványt készített 2020/21 telén. A zine műfajmegjelöléssel az alkotók szándékosan utalnak arra, hogy az alkotás sokszor nem egyéb, mint az önmagunkkal való törődés és a magányos gondolkodás egyik – privát, de megosztható – formája.

A zine-hez Csutak Gabi írt ajánlót:

Egy éve élünk hullámokban. Most már állítólag a negyedik közeledik, és bár sokszor egyetlen nagy lavinának tűnik az egész, ha visszatekintünk, megfigyelhetők a kis különbségek. Balogh Virág Katalin és Büki Flora zine-je az első hullámot idézi fel, amikor még mindenki a járványügyi számokkal kezdte a napot, amikor még saját készítésű maszkjaink voltak, mert a bolti készleteket felvásárolták, amikor a környezetvédelem divatja egy csapásra elmúlt, és elkezdtük maszkokkal is beszennyezni mindent, amikor először szivárogtak álmainkba bezárt parkok és rendőrök, akik kimentenek minket a lakásunkból. Szégyenletesen ismerős részletekkel szembesülünk az egyre gyakoribb kézmosás és egyre kevesebb zuhanyzás felborult arányáról vagy a másnapos fetrengésről félig emésztett információk között. Leginkább az önmagunkkal való kizárólagos együttlét kínjáról szólnak a geometrikus mintákkal körülrajzolt töredékversek, egy olyan magába fordult világról, ahol még a szomszédból áthallatszó veszekedés is eseményszámba megy.

Az alkotókról:

Balogh Virág Katalin első novelláskötetét 2019-ben jelentette meg e-könyv formátumban a honlapján. Érdekli a mindennapok és az alkotás kapcsolata, és szívesen vesz részt interdiszciplináris együttműködésekben; Tesch Katalin képzőművésszel közös projektje, a Kata Lepsia az UN/CUBE internetes galériában, a Good Intentions című kiállítás keretében tekinthető meg.

Büki Flora jelenleg szabadúszó grafikusként dolgozik. Szeret kísérletezni mindennel, ami elé kerül. Fontosnak tartja a kíváncsiságból fakadó teremtési vágyat. Számára ez olyan, mint egy katalizátor: egyszerre tanít, felszabadít, de a megfigyelő, elemző hozzáállást is erősíti. Az inspirációt teljesen banális dolgok adják, mint legutóbbi @litter_series című projektjénél is, amihez utcai szemetet használt és alakított át a Rorschach-teszt elvének alapján. Verseket is ír, amelyek a Facebook-oldalán bárki számára elérhetőek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top