+ Média

A Twitter esküt tett az orosz médiahatóságnak

Május 15-ig meghosszabbította a fotók és videók forgalmának lassítását a Twitteren az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor), ugyanakkor közölte, hogy nem tér át a hozzáférés teljes blokkolására, mert a közösségi mikroblog-szolgáltató változtatott oroszországi moderálásának alapelvein és sebességén.

A Twitter hétfőn közölte, hogy április 1-jén “konstruktív párbeszédet” folytatott a Roszkomnadzorral a törvénytelen tartalmak közös eltávolításáról. A cég leszögezte, hogy nem tolerálja a gyermekek szexuális kizsákmányolását, szabályaival ellentétesnek minősítette az öngyilkosságra és az önkárosításra való ösztönzést és megfogadta, hogy nem engedi meg szolgáltatásának felhasználását az orosz törvényekkel ellentétes célokra.

Az orosz hatóság hétfői közleménye szerint meghosszabbította a kifogásolt tartalmak törlésére adott időt, ezt követően pedig meg fogja szüntetni a korlátozást. A Roszkomnadzor március 16-án figyelmeztette a Twittert, hogy blokkolni fogja a szolgáltatásához való oroszországi hozzáférést, ha egy hónapon belül nem távolítja el a kifogásolt tartalmakat.

A hatóság március 10-től lassította le a fotók és videók forgalmát, arra hivatkozva, hogy az amerikai szolgáltató 2017 óta nem teljesíti az arra vonatkozó kérését, hogy távolítsa el az öngyilkosságra buzdító, valamint gyerekpornográfiát tartalmazó és a kábítószerek fogyasztásához tanácsokat adó anyagokat. A Roszkomnadzor 3168 bejegyzés ellen emelt kifogást, ezek közül a Twitter március 10. óta mintegy 1900-at eltávolított.

A Twitterre az elmúlt hetekben meghozott három bírósági ítélet  8,9 millió rubel (csaknem 36 millió forint) bírságot rótt ki, amiért a cég nem volt hajlandó eltávolítani a fiatalkorúakat nem engedélyezett tüntetésen való részvételre buzdító bejegyzéseket.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Gyzoltan szerint:

    “A Twitter esküt tett az orosz médiahatóságnak”
    Az eskü-képtelenek esküje…
    Az ezer-éveket nem lehet levetkőzni, eldobni…
    A Kol Nidre eleve felmentést ad mindenféle eskü, fogadalom, kötelezettség alól…
    -az eskü ne legyen eskü
    -a fogadalom ne legyen fogadalom
    -az ígéret ne legyen ígéret
    Ne legyen semmilyen érvénye… stb…stb…
    -csakis a gójok végtelen ostobasága, saját magunk buta tehetetlensége, melyet a “liberális” terror vált ki, teszi lehetővé, hogy az eskü-képtelenek “keresztény” parlamentekben, hivatalokban, hatóságokban parádézzanak, bohóckodjanak az érvénytelen esküjükkel…
    -sajnos, a “bohócok” mi vagyunk…
    Remélhetőleg bejegyzésem is, hamar, hamarosan, a liberális terror áldozatává válik, és sürgősen törlésre kerül…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top