+ Film

A tavaly elhunyt Chadwick Boseman lett a legjobb férfi főszereplő a Filmszínészek Céhe díjátadóján

A chicagói hetek tárgyalása és a Ma Rainey: A blues nagyasszonya című filmek nyerték el a legtöbb díjat vasárnap az Amerikai Filmszínészek Céhétől (SAG), a tavaly augusztusban 43 évesen elhunyt Chadwick Bosemant szakmabeli társai a legjobb férfi főszereplő díjával ismertek el.

A SAG történetében először fordult elő, hogy a filmes kategória mind a négy díját etnikai kisebbségek képviselői kapták.

A hollywoodi színészcéh a játékfilmes és televíziós színészi alakításokat díjazza évente.

A SAG 27. díjkiosztó gálája a járványhelyzet miatt nagyon visszafogott volt: hiányzott a bevonulás a vörös szőnyegen, az előre felvett  rendezvényt zoomon közvetítették, az egyórás műsort a TBS és TNT televíziókon követhették a nézők.

A vietnami háború elleni tiltakozások idején, 1968-ban játszódó A chicagói hetek tárgyalása című film színészgárdája – köztük Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne, Frank Langella és Mark Rylance – kapta a színészcéh mozis fődíját. Langella szerint az elismerés Aaron Sorkin rendező érdeme, „aki a film hangja és lelke”.

Chadwick Boseman a filmes díjszezon újabb díját nyerte el posztumusz a Ma Rainey: A blues nagyasszony című filmben nyújtott alakításáért, amivel a legnagyobb esélyessé vált az április 25-én odaítélendő Oscar-díjra a legjobb színész kategóriában.

Viola Davis kapta a legjobb színésznő díját a  Ma Rainey: A blues nagyasszonya címszerepének megformálásáért.

A koreai nyelvű családi dráma, a Minari szereplőjének, Jon Ju Dzsung neves dél-koreai színésznőnek ítélték oda a legjobb női mellékszereplő, Daniel Kaluuyának, a Judas and the Black Messiah című filmben nyújtott alakításáért a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat.

A televíziós díjak közül A korona színészgárdája kapta a dráma kategória díját, Gillian Anderson ebben a kategóriában kiérdemelte a legjobb női főszereplő díját a sorozatban nyújtott alakításáért. A legjobb férfi főszereplő Jason Bateman lett a Netflix Ozark című sorozatából.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top