+ Képzőművészet

A Nemzeti Múzeum ingyenes online tárlatvezetései áprilisban

TOP10 – Történeti kiállítás

Fedezze fel velünk a koronázási palástot, nézze meg a legszebb aranykincseket vagy vessen egy pillantást a leghíresebb zeneszerzők hangszereire.
Ismerkedjen meg gyűjteményünk legkiemelkedőbb darabjaival 1 órában!

Az online tárlatvezetés első elérhető időpontja:

Online tárlatvezetés a Seuso-kincs – Pannónia fénye c. kiállításban

Rajong a kultúráért és a kiállításokért? Többször előfordult már Önnel, hogy szeretett volna részt venni egy tárlatvezetésen, de a távolság és a hosszú utazási idő ezt nem tette lehetővé? Akkor az alábbi program Önnek szól!

Elhozzuk Önnek online virtuális 3D formában a Magyar Nemzeti Múzeum, Seuso kincs – Pannónia fénye című állandó kiállítását.

A kiállítás tárgyi anyaga felhívja a figyelmet a kincs birodalmi és pannóniai összefüggéseire, közvetíti a kései Római Birodalom elitjének mentalitását, arisztokratikus életformáját és önmagáról alkotott képét, s azt a folyamatot, amelynek során a korabeli birodalmi elit kereszténnyé lett. A kiállítás a leletegyüttes művészi értéke mellett a római korban képviselt értékével is foglalkozik, azaz segít meghatározni egykori tulajdonosának a társadalomban elfoglalt helyét, pozícionálja a késő római nemesfém tárgyakat tartalmazó kincsleletek sorában a Seuso-kincset és hangsúlyozza annak jelentőségét.

Az online tárlatvezetés első elérhető időpontja:

Fedezze fel velünk a Magyar Királyság fénykorát!

Ismerje meg a múzeum kiállításait az államalapítástól az ország három részre szakadásáig. Az online tárlatvezetés során bepillantást nyerhet a kiemelkedő középkori arany, ezüst és ötvöstárgyaink történetébe.

Az online tárlatvezetés első elérhető időpontja:

Török kor – Mesés kincsek, finom fűszerek, selymes ruhák, izgalmas párviadalok…

Ismerje meg a végek életét, a korszakot irányító, nagyhatalmú személyeket és a fordulatos eseményeket az online tárlatvezetés alkalmával. A tárlatvezető a mohácsi csatától egészen Buda visszafoglalásáig kalauzolja az érdeklődőket az online térben.

Az online tárlatvezetés a következő időpontban valósul meg:

Magyarország története a 19. században

Hogyan alakult a Magyar királyság sorsa a nemzetállamok születésének tavaszán?
Ismerje meg velünk a reformkor nagyjait, a márciusi ifjakat, kövesse végig kiegyezésüket a hatalommal, és fedezzük fel közösen a dualizmus mindennapjait! Online tárlatvezetés a reformkortól az 1. világháború kitöréséig.

Az online tárlatvezetés első elérhető időpontja:

A pokol bugyrai… „Málenkij robot” – Kényszermunka a Szovjetunióban

A Magyar Nemzeti Múzeum állandó kiállítóhelye az 1944 végétől a Szovjetunióba tömegesen kényszermunkára elhurcolt nők és férfiak számára állít emléket.

A Pokol bugyrai… ,,Málenkij robot” – Kényszermunka a Szovjetunióban kiállítást egy különleges online alkalmazás segítségével tesszük elérhetővé, bejárhatóvá és megérthetővé. A látogatókat úgy vezetjük végig a Málenkij Robot Emlékhely kamráin, mintha valóban a tárlatot járnánk végig.

Az online tárlatvezetés első elérhető időpontja:

Régészeti TOP10

Az állandó régészeti kiállítás ősi kincsei a régmúlt idők homályába repíti vissza a látogatókat. Mennyire lehetett kiszolgáltatott a természet viszontagságainak a kőkor előembere? Hogyan törte fel az ember a fémek megmunkálásának titkát? Fejtse meg a szkíta aranyszarvasok rejtélyét, ismerje meg a Duna két partját elfoglaló rómaiakat és barbárokat, gyönyörködjön a hunok pusztítása elől elrejtett szilágysomlyói kincsekben, vagy csodálja meg a fél évszázaddal későbbi honfoglalók fémművességét a galgóci tarsolylemez vonásaiban!

Az online tárlatvezetés a következő időpontban valósul meg:

Valamennyi program a ZOOM felületén keresztül valósul meg.
A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni a különböző időpontokra kattintva, az egyes eseményeknél található „Regisztráció” gombon keresztül tudnak.

A regisztrált látogatók a program előtti napon e-mailben kapják meg a csatlakozáshoz szükséges linket.

További információ: tarlatv@mnm.hu

További időpontokért látogasson el a a múzeum honlapjára!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top