+ Média

A moszkvai bíróság 2,4 millió rubelre büntette a Twittert

Egy moszkvai bíróság pénteken 2,4 millió rubelre (csaknem 10 millió forintra) bírságolta meg Twitter közösségi mikroblog- szolgáltatót, amiért nem volt hajlandó eltávolítani fiatalkorúakat nem engedélyezett tüntetésben való részvételre buzdító bejegyzéseket.

A Twitterre korábban ugyanilyen törvénysértés címén 3,2 millió és 3,3 millió rubeles bírságot szabott ki a bíróság az orosz fővárosban, így a pénteki összeggel együtt a cég büntetése 8,9 millió rubelre (csaknem 36 millió forintra) emelkedett.

A bírói testület május 4-én a Google egy hasonló ügyét fogja tárgyalni.

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor), március 16-án figyelmeztette a Twittert, hogy blokkolni fogja a szolgáltatásához való oroszországi hozzáférést, ha egy hónapon belül nem távolítja el a kifogásolt tartalmakat.

A hatóság március 10-től lelassította a Twitteren a fotók és videók forgalmát, arra hivatkozva, hogy az amerikai szolgáltató 2017 óta nem teljesíti az arra vonatkozó kérését, hogy távolítsa el az öngyilkosságra buzdító, valamint gyerekpornográfiát tartalmazó és a kábítószerek fogyasztásához tanácsokat adó tartalmakat. A Roszkomnadzor 3168 bejegyzés ellen emelt kifogást

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top