+ Irodalom

200 millió forintra pályázhatnak a nehéz helyzetbe került könyvkiadók

A járványhelyzet könyvszakmát sújtó következményeinek enyhítésére a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) tárgyalásokat folytatott Demeter Szilárddal, a nemzeti könyvtár, a magyar könyvszakma és irodalmi közgyűjtemények integrált fejlesztéséért felelős miniszteri biztossal.

A megbeszélések eredményeképpen, a mikro-és kisvállalkozásokat megsegítő gazdasági program égisze alatt, a tavalyi „Könyvet otthonra” pályázathoz hasonló, 200 millió Ft keretösszegű, könyvkiadók számára meghirdetett pályázatra kerül sor.

Az állami könyvvásárlási akció célja egyrészt a kiadók segítése, a boltzár miatti károk enyhítése, másrészt a köz- és iskolai könyvtárak állományának gyarapítása, színesítése, a kiadók által nyújtott legalább 50%-os kedvezmény igénybevételével.

Pályázni magyar szerzőjű gyermek- és ifjúsági könyvekkel, magyar és külföldi szerzőjű, felnőtteknek szóló kiadványokkal lehet fiction és non fiction kategóriában egyaránt.

A pályázat lebonyolítását az MKKE végzi a KELLO-val együttműködve, a keretösszeg felhasználására az Országos Könyvtári Kuratórium (OKK) jóváhagyásával kerül sor.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top