+ Életmód

Gyomirtónak árultak 120 tevét, és el is adták őket

Keresés a weben

Gyomirtásra kínáltak eladásra több mint 120 befogott vad tevét Ausztráliában. Az online árverésen az állatok egyenként 250 ausztrál dollárért (57 ezer forint) keltek el – írja a The Guardian online kiadása.

A Blackett család birtokán, queenslandi Boulia környékének sivatagi területén élnek a vad tevék. A család időnként értékesíti az állatok egy részét, de ez az első alkalom, hogy online árverést hirdettek, mely a távoli Victoria államból is vonzott licitálókat. A tevéknek azonban nem kellett 26 órát utazniuk a kontinens távoli részébe, mert szerencséjükre két helyi vásárló csapott le rájuk.

A tevék különösen hatékonyan pusztítják a tüskés akáciákat. Ezt a tüskés cserjét Indiából hozták be a kontinensre, és a 20 legkártékonyabb gyom egyike a kontinensen.

A tevék az 1840-es években érkeztek Ausztráliába a brit felfedezők csomaghordó állataiként. A 2015-ös becslések szerint egymillió vad teve él az országban, ritkítás nélkül az a veszély fenyeget, hogy a populáció kilencévente megduplázódik.

Az Északi terület kormánya szerint a tevék a Közép-Ausztráliában megtalálható növények 80 százalékát megeszik, ezzel jelentős kárt okoznak a sivatagi ökoszisztémában és károsítják a sivatagi dűnéket is. Víz után kutatva az ember alkotta infrastruktúrát is megrongálják.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top
rész elé elég egyszer beilleszteni oldalanként -->