+ Film

A nomádok földje az év filmje

Chloé Zhao A nomádok földje című filmje vasárnap a Londoni Filmkritikusok Körének és a Torontói Filmkritikusok Szövetségének fődíját is elnyerte.

A Londoni Filmkritikusok Köre 41. alkalommal hirdette ki díjazottjait. Az év filmje A nomádok földje lett. A film főszerepét alakító Frances McDormand az év színésznője, a produkció forgatókönyvíró-rendezőjének, Chloé Zhaónak pedig az év forgatókönyvírója díjat ítélték oda – számolt be róla a Variety.com.

A nomádok földje egy 2017-ben megjelent könyv alapján készült. Frances McDormand a történetben egy magányos nőt játszik, aki furgonjával útra kel nyugat felé, és kilépve megszokott kisvárosi életéből, modern nomádként él tovább.

Chadwick Boseman a Ma Rainey: A blues nagyasszonya című filmben nyújtott alakításáért posztumusz kapta meg az év színésze díjat.

A Saint Maud című brit-ír horror szintén több díjat gyűjtött a londoni kritikusoktól: elnyerte az év brit-ír filmje trófeát, a főszerepet játszó Morfydd Clark a legjobb brit-ír színésznő díját kapta, a film forgatókönyvíró-rendezője, Rose Glass pedig a legátütőbb brit-ír filmes elismerését.

Az év rendezője Steve McQueen lett a Kis fejsze című tévésorozatért. Riz Ahmed, a Sound of Metal és a Mogul Mowgli főszerepéért az év brit-ír színésze díjat kapta.

Thomas Vinterberg Még egy kört mindenkinek című munkájának az év idegen nyelvű filmje díját adták a londoni kritikusok a szervezet YouTube-csatornáján közvetített virtuális ceremónián.

Riz Ahmed és Frances McDormand vasárnap a Torontói Filmkritikusok Szövetségétől is díjat kapott. A szervezet A nomádok földjét szavazta meg a tavalyi év legjobb filmjének, Chloé Zhao a legjobb rendező, Frances McDormand pedig a legjobb színésznő díját nyerte el.

Riz Ahmed a Sound of Metal című filmjével lett Torontóban a legjobb színész.

A legjobb animációs film a Tomm Moore rendezésében készült Wolfwalkers lett, a legjobb idegen nyelvű film díját pedig Kleber Mendonca Filho brazil filmje, a Bacurau kapta.

A torontói kritikusok Twitter-oldalukon hozták nyilvánosságra díjazottjaik listáját.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top