+ vallás

A zsidó Pavarotti 50 éves

Rodolph, Lenszkij, Hoffmann, Cigánybáró, Szu Csong és a többi operaszerep. Ifjúsági regények, köztük a Vau!, Nyau!, Balhés Beni naplója, felnőtt könyvek, köztük az Agenor, az Amikor a bosszú angyal sír, Emberszerelő és még legalább tucatnyi másik, no, meg az újramesélt klasszikusok Jókaitól Zrínyi Miklósig.

Majd társszerzőként Pokoli történetek Vujity Trvtkoval, Miért pont ő? Albert Györgyivel, főkántorság, doktorátus, majd a zsidó Pavarotti cím Floridában, plusz Európa No. 1 Kántorhangja az európai kántortalálkozón, Leedsben, és persze koncertek itthon és szerte a világban.

Mennyi fér bele egy ötéves koráig alagsori és pincelakásban élő asztmás gyerek ötven évébe? És mi kellett ahhoz, hogy a fentebb felsorolt eredményeket ez a gyerek felnőttként elérje?

„Pontos választ én sem tudok adni – mondja a most ötven éves Nógrádi Gergely. – Van, aki a hozott „anyag”, a genetikai örökség fontosságára esküszik. Én nem. Ebben egyetértek apámmal: minden úgynevezett átlagos gyerek hatalmas lehetőségekkel, mint apám mondani szokta, zseninek születik. Csak később lesz belőle néha az a tompa, buta felnőtt, akit ismerhetünk. De ez a leromlás nem szükségszerű. Én a szülői példában, a kisgyerek nevelésben, tanításában, a gyerek és a környezet viszonyának meghatározó erejében hiszek elsősorban. Ezt követi a már ésszel rendelkező fiatal felelőssége, amikor az irányultságát, tehetségét felismerve tanulni, harcolni kezd, hogy elfogadják, de ő is elfogadja a saját korlátait. Nem könnyű menet, de az egész emberiség évezredek óta így halad előre. És minden rossz, pokoli rossz tapasztalat ellenére hiszek abban, hogy jó felé halad.”

Nógrádi Gergely 50. születésnapja alkalmából két könyvet ajánlunk fel pdf formátumban ajándékként.
Február 14-ig, azaz a Valentin napig a következő műveket lehet letölteni ingyenesen:
Nógrádi Gábor – Nógrádi Gergely: A bölcs gyerek könyve 
Nógrádi Gergely: Balhés Beni naplója 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top