+ Színház

Újcirkusz, virtuális bűvészet, TÁP Színház, dokutánc premier az e-Trafóban

Az online térben folytatódnak a Trafó népszerű tematikus programjai, melyek a péntek esti stream színház kivételével továbbra is ingyenesek, és visszanézhetők az intézmény Facebook-oldalán. A kiemelt e-Néző sorozat februári műsorában most is egyszeri és különleges, online platformokra született vagy újragondolt előadásokat mutatnak be. Jön a Freak Fusion újcirkusz társulat Restlesslegs c. produkciója, Gyertyán Balázs és Varga Vince virtuális bűvészműsora, a TÁP Színház Alatta-felette c. előadásának felnőtt verziója és Simkó Beatrix A kredenc a pincében maradt c. produkciójának dokutánc „elő-adása”.

A szerencsések ősszel láthatták a Trafó Kortárs Művészetek Háza Nagytermében bemutatott Restlesslegs c. újcirkusz előadást, mely a nyugtalan láb szindróma nevet viselő alvászavar fizikai tüneteinek felidézésén keresztül keresi a megoldást az állandó nyughatatlanságra. A Freak Fusion társulat produkciójának online változata interaktív játék lesz, ahol a néző ki tudja választani, melyik szereplő szemszögéből nézi az előadást: a kötél tetejéről vagy úgy, hogy a vállán állnak. A február 5-én 20 órakor debütáló és éjfélig megtekinthető online előadásban az artisták lesznek az avatárjaink.

Február 12-én az e-Néző különkiadásaként Gyertyán Balázs bűvész és Varga Vince látványtervező Virtual Irrealities c. kifejezetten az online térre tervezett virtuális bűvészműsora a nézők bevonásával teremti meg a kártyatrükkök, mentalista mutatványok és vizuális képalkotási illúziók szórakoztató atmoszféráját. A Trafóklubból valós időben közvetített és csak szinkron nézhető műsor valódi közösségi élményt ígér, ahol mindenki aktívan részt vehet a műsorban. Az elérhető jegyek száma korlátozott.

„Hogyan éljük meg a magányunkat most, hogy erősebben szembesülünk vele, mint korábban bármikor?”

– teszi fel a kérdést a TÁP Színház az Alatta-felette c. dokumentumszínházi előadásának ajánlójában. Most is igaz történeteket, valódi titkokat mesélnek a szereplők: Egger Géza, Fekete Ádám, Göndör Laci, Hajmási Péter, Háda Fruzsina, Jónás Vera, Laboda Kornél, Láng Annamari, Vajdai Vilmos, Vetlényi Lili, Vranik Krisztián és Znajkay Zsófia. A február 19-én streamelt előadást 16 éven felülieknek ajánlják.

Február 26-án mutatják be Simkó Beatrix A kredenc a pincében maradt c. produkciójának online verzióját. Az „elő-adás” az ugyanerre a napra tervezett trafós nagytermi táncpremier képernyőre optimalizált esszenciája lesz. Azt a ritkán tárgyalt témát boncolgatja, hogy hogyan változtatnak meg bennünket az évtizedek, a folyton lecserélődő korszellem. Univerzális nyelv után kutat a werkfilm, a tánc, az interjú és a kerekasztalbeszélgetés műfajait ötvözve, melyet társadalmi, kulturális és generációs háttértől függetlenül mindannyian megértünk. Előadók: Kasza Polett, Kiss Eszter, Krámer György, Takács Katalin, Váth Máté. Szöveg és dramaturgia: Vinnai András, díszlet-, látvány- és világítástervező: Dömölky Dániel, zene: Gryllus Ábris, jelmeztervező: Kasza Emese – MEI KAWA, rendező-koreográfus: Simkó Beatrix. Megvalósul a Staféta Program keretében.

A hét többi napján is változatos, ingyenes programmal várja nézőit az e-Trafó. Hétfő esténként folytatódnak az online táncórák Keresztes Patrik, Oberfrank Réka, Grecsó Zoltán és Góbi Rita vezetésével. A keddi Fülbevaló zenei kínálatában bemutatkozik a Tudás Hatalom csoport, jön Bernáthy Zsiga és Karcis Gábor audiovizuális live actje, majd Infragandhi DJ setje. Szerdánként a TudásTrambulin webinár-sorozatban Kricsfalusi Beatrix színháztörténész, Rényi András művészettörténész és Molnár Szabolcs zenetörténész ismeretterjesztő előadásait láthatják. A Trafó Galéria csütörtök esti Nyitott Műterem c. online beszélgetéssorozatának keretében a következő hetekben Keresztes Zsófia, Rita Ackermann, Gerhes Gábor, Borsos Lőrinc, Ember Sári, Németh Ilona műtermébe és aktuális munkáiba nyerhetünk betekintést.

Bővebb információ, online jegyvásárlás: www.trafo.hu

E-Trafó live és visszanézhető programok: https://www.facebook.com/trafohouse

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top