+ művészet & politika

Nem vehetett volna részt Pécsen a pályázatok elbírálásában a közalkalmazottak tanácsának elnöke

Keresés a weben

Ismét pályázaton várják a jelentkezőket a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) igazgatói posztjára, mert a korábbi kiírás eredménytelenül zárult – tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata.

Csornay Boldizsár jelenlegi vezető megbízását az eredménytelen pályázat miatt május végéig meghosszabbították.

A pécsi és baranyai múzeumok nagy részét üzemeltető JPM igazgatójának ötéves megbízása idén január végén járt le, a pozíció betöltésére pedig szeptember végén hirdetett pályázatot a pécsi önkormányzat.

Az első pályázatra a múzeum jelenlegi dolgozói közül hárman jelentkeztek; őket egy hétfős szakmai bizottság online hallgatta meg, ugyanakkor a testület tagjai között a múzeum közalkalmazotti tanácsának elnöke is szavazott. Utóbbiról – idézték a közleményben Bognár Szilvia pécsi alpolgármestert – később derült ki, hogy feltehetően jogosulatlanul vett részt a véleményező bizottság munkájában.

Az alpolgármester szerint ezzel kérdésessé vált a bírálati folyamat érvényessége, így a képviselőtestület a pályázat eredménytelenné nyilvánítását javasolta a polgármesternek és kezdeményezte új igazgatói pályázat kiírását.

Az új pályázat kiírásáról Péterffy Attila polgármester a járványügyi veszélyhelyzetben ráruházott jogkörével élve döntött.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top