+ Zene

Ingyenes online koncertet ad a Nemzeti Filharmonikus Fehér éjszakák címmel

Fotó: Csibi Szilvia

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar Fehér éjszakák című hangversenye szerdán a Müpa honlapján és YouTube-csatornáján díjmentesen tekinthető meg.

A koncerten Jean Sibelius Valse triste című alkotása és d-moll hegedűversenye, valamint Edvard Grieg Peer Gynt című művének részletei szólalnak meg Rajna Martin vezényletével.

A műsor első száma, Sibelius Valse triste-je a haldokló édesanyja betegágyánál virrasztva álomba merülő fiú tragikus látomása. A hangverseny szólistája Baráti Kristóf hegedűvész, aki Sibelius 1904-ben megalkotott d-moll hegedűversenyét adja elő.

A norvég Edvard Grieg 1875-ben komponált Peer Gynt-kísérőzenéjének megalkotására maga a dráma szerzője, Henrik Ibsen kérte fel a komponistát. A megszólaló műben a közönség Szalai Ágnes szopránt hallhatja – közölte a zenekar hétfőn.

A hangverseny címe – Fehér éjszakák – északra utal, arra a jelenségre, amely akkor tapasztalható, amikor a Nap nem nyugszik le és így huszonnégy órán át világos van – olvasható a közleményben.
Szombaton a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar művészeinek kamarakoncertje várja a közönséget, a videó linkje az esemény napján kerül fel a www.filharmonikusok.hu oldalra.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top