+ Színház

Mivel embereknek nem játszhatnak, egy élő ponty nézi meg az előadást

Fotó: Goda Noa

Rendhagyó online előadással, videó-performansszal készül az Artus Stúdió. Most élőben embereknek nem játszhatnak, így ez alkalommal egy élő ponty tekintheti meg az előadást.

Az Állati néző egy valódi, élő, színpadi előadás performansz változata, zenével, tánccal, fényekkel, vetítéssel. A videó-performansz alapjául a Szél kapuja és a MINDEN (is) előadások átdolgozott jelenetei, képei szolgálnak.

„Egy erdei séta, a madarak hangja, az állatok jelenléte, a természet jó hatással van ránk. Ha szépen beszélsz vagy énekelsz egy növénynek, vagy állatnak, az láthatóan jó hatással van rá. Úgy tűnik ez kölcsönös. Nemigazán értjük egymást, mégis jó együtt. A zenét, a táncot sem értjük, értelmezzük, egyszerűen csak élvezzük, mert örömet ad. A hang, a kép, a mozdulat értelmezés nélkül is hat. Mindenkire hat, aki él, emberre, növényre, állatra.

A pandémiát nem büntetésként fogjuk fel, annak ellenére, hogy nagyon sok nehézséget és fájdalmat okoz. Minden betegség reakció az életmódunkra. Kíméletlenül jelez, tanít és motivál, hogy változtassunk. Emberi és művészi hozzáállásunk, hogy a jelen helyzetet ne csak elszenvedjük, hanem tanuljunk belőle és segítségével szellemi értéket hozzunk létre.”

(Goda Gábor)

A ponty nézőpontjából felvett és annak reakcióival gazdagított performansz felvételét 2021. január 30-án 20 órakor nézhetik meg online közvetítésben az Artus Stúdió YouTube és Facebook csatornáján.

Online esemény: 2021. január 30. 20 órakor az Artus Stúdió Youtube csatornáján

https://artus.hu/2021/01/06/allati-nezoknek/

Szereplők: Bakó Tamás, Izsák Szilvia, Mayer Zita, Mikó Dávid, Mózes Zoltán, Nagy Csilla, Szalay Henrietta

Zenészek: Bartek Zsolt, Goda Sára, György Andrea, Philipp György

Fénytervező: Kocsis Gábor

Hangtechnikus: Szabó Áron ‘Vasaló’

Kreatív technika: Hajdu Gáspár

Kamera: Lajti Balázs, Lukács Máté, Kun Ádám

Vágás: Lajti Balázs

Zenei vezető: Philipp György

Produkciós asszisztensek: Hodován Margit, Hodován Mária

Rendező: Goda Gábor

Grafika: Forrai Ferenc

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top