+ Film

Elérhetővé vált az Oscar-esélyes magyar animáció, a Szimbiózis

Az Oscar-hajrá kellős közepén tették közzé Andrasev Nadja legújabb filmjét, a Szimbiózist. A rövidfilm egy megcsalt, szerelmes nő történetén vezet végig, ami végül egy nyomozásba csap át.

Nadja filmje az amerikai South by Southwest Filmfesztivál díjazottjaként részesült abban a megtiszteltetésben, hogy automatikus nevezési lehetőséget kapott az Oscar-díj elnyerésére.

A MOME-n végzett alkotó, a legújabb munkájában különös egyveleget alkotott, ahol mesterhármasként szembesíti a nézőt a magány, az árulás és az emberi természet egyik legősibb mivoltával, a kíváncsisággal. Az erőteljes tartalom egy igazán kifejező képi világgal párosul, ahol a sokszor szürrealista elemek a női lélek mélységeibe vezetik el a közönséget. Az emberekre jellemző empatikus jellemvonással a film eléri, hogy a nézők érzelmileg kapcsolódjanak és együttérzéssel, nagyfokú érdeklődéssel adaptálódjanak a házaspár szerelmi életét érintő feketelyukakba.

A film a mai körülményeket is figyelembe véve különös energiákat szabadít fel, ami nemcsak a párkapcsolatok terén adhat felismerésekre okot, hanem kitágítva ezt a gondolatmenetet, alapjában véve az emberi kapcsolatok mélységeit segít átértékelni.

Az animáció a nemzetközi filmes szférában is nagyon ígéretes, az pedig, hogy az Oscar-hajrá időszakában nyilvános elérést kapott, nagyobb hátszelet hozhat a szakmai és a nézői közönség köreiben is.

Kakuk Szofi

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top