+ Film

Ki mennyit kaszált a hétvégén Észak-Amerikában?

Liam Neeson új akciófilmje, a The Marksman vette át a hétvégi észak-amerikai kasszasikerlista vezetését. A filmre premierhétvégéjén 3,2 millió dollárért (956 millió forintért) váltottak jegyet a nézők a mozikban.

A Robert Lorenz rendezésében készült produkció főhőse egy arizonai veterán (Neeson), aki segít egy fiatal mexikói fiúnak a szökésben, akit a drogkartell üldöz. A filmet Észak-Amerika-szerte 1975 moziban kezdték játszani a hétvégén, és a hétfői Martin Luther King-ünnepnappal együtt előre láthatóan 3,7 millió dollárra (1,1 milliárd forintra) nő a bevétele a Variety.com beszámolója szerint.

Neeson előző, októberben bemutatott akciófilmje, a Becsületes tolvaj, amely szintén az Open Road produkciós cégnél készült, az Egyesült Államokban végül 14 millió dollárral (4,2 milliárd forinttal) zárta forgalmazását, globálisan pedig 28 millió dollárt (8,4 milliárd forintot) keresett.

A The Marksman, akárcsak a Becsületes tolvaj vagy a Robert De Niro főszereplésével forgatott Nagyapa hadművelet a pandémia alatt nagyon alacsony bevétellel tudtak eljutni a kasszasikerlista élére. A koronavírus-járvány elleni védekezés miatt ugyanis az észak-amerikai mozik 65 százaléka zárva tart.

A Wonder Woman 1984 egyelőre a második helyet szerezte meg a listán. A Warner Bros. adatai szerint a Gal Gadot főszereplésével készült szuperhősfilm a négynapos hosszú hétvége alatt összesen 2,6 millió dollárral (776 millió forinttal) növeli jegybevételeit Amerikában.

A harmadik helyen jelenleg a Croodék: Egy új kor című animációs film szerepel, de a Variety.com szerint a hétfői bevétellel együtt elképzelhető, hogy eléri a 2,9 millió dolláros (866 millió forintos) jegybevételt, és így végül meg tudja előzni a Wonder Woman 1984-et.

A Wonder Woman 1984 200 millió dollárból (60 milliárd forintból) készült. A filmet a Warner Bros. egyszerre kezdte forgalmazni a mozikban és észak-amerikai HBO Max streamingszolgáltatásán. A produkciót, amelynek eddigi globális bevétele már 141,7 millió dollár (42 milliárd forint), vasárnap leveszik az HBO Max kínálatáról, és csak a mozis forgalmazás végén, pár hónap múlva kerül vissza a streamingre.

A Croodék című, kőkorszakban játszódó animáció folytatásának globális bevétele már 134,8 millió dollár (40 milliárd forint).

A negyedik helyen 1,05 millió dolláros (314 millió forintos) jegyeladással a News of the World áll, amelynek főszerepét Tom Hanks alakítja. A westerndráma a négy nap alatt várhatóan 1,27 millió dollárt (379 millió dollárt) keres majd a mozikban.

A Milla Jovovich közreműködésével forgatott Monster Hunter című produkció az ötödik a hétvégi kasszasikerlistán. A videojáték-adaptációra péntektől vasárnapig 920 ezer dollárért (275 millió forintért) váltottak jegyet a nézők, és a hétfői bevétellel együtt elérheti az 1,09 millió dolláros (326 millió forintos) jegyeladást.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top