Louvre
+ Képzőművészet

A Louvre beleerősített az online-ba: 2020-ban 21 millió látogató

Csaknem negyedére csökkent a párizsi Louvre látogatóinak száma tavaly a koronavírus-járvány következtében.

A világ leglátogatottabb múzeumát, amely 2020 nagy részében zárva tartott a pandémia miatt, 2,7 millió érdeklődő kereste fel, 72 százalékkal kevesebb, mint 2019-ben, emiatt az intézmény 90 millió euró bevételtől esett el.

A Mona Lisának és más világhírű műkincseknek otthont adó múzeumot 2019-ben 9,6 millió, 2018-ban pedig az abszolút rekordot jelentő 10,2 millió látogató kereste fel.

A látogatók háromnegyedét adó külföldi, főleg tengerentúli turisták távolmaradása miatt nyáron és mindenszentekkor a hazai érdeklődők aránya elérte a 84 százalékot.

Az első járványügyi lezárás előtt véget érő Leonardo da Vinci-kiállítás kirobbanó sikert hozott, de nem volt képes ellensúlyozni a durva bevételkiesést, ezért a Louvre 46 millió euró állami támogatást kapott.

A járványügyi korlátozások miatt a múzeum tavaly erősítette jelenlétét az online felületeken, egymillió fővel 9,3 millióra növelte regisztrált előfizetői számát, az intézmény honlapja (louvre.fr) 21 millió látogatást regisztrált az év folyamán.

A Louvre beleerősített az online-ba: 2020-ban 21 millió látogató
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top