+ Zene

Júniusig ingyenes az Óbudai Danubia Zenekar új videómegosztója

Egyszerre működik online koncertteremként és zenei videómegosztóként az Óbudai Danubia Zenekar (ODZ) új felülete; a június elsejéig ingyen használható https://utazenehez.hu weboldalon hangulatok szerint csoportosítva lehet találkozni klasszikus zenei darabokkal.

Az Út a zenéhez oldal azoknak is belépőt jelenthet a klasszikus zene világába, akik eddig még nem nagyon találkoztak a műfajjal, de kíváncsiak és nyitottak lennének rá. A felületen ugyanis hangulatokhoz, érzelmekhez köthető kategóriákba rendezve lehet válogatni a felvételek között.

„Fontosnak tartottuk, hogy egészen rövid részletek is elérhetővé váljanak, hiszen nem biztos, hogy valakinek van kedve és ideje egy teljes szimfóniát végighallgatni. Egy egyperces videóból azonban el tudja dönteni, hogy közel áll-e hozzá a stílus. Ezután tovább tud menni, és meg tudja hallgatni az egész művet, vagy akár egy egész koncertet is”

– mondta Hámori Mátét, a zenekar művészeti vezetőjét.

A felületen a videókat 40 kategóriába csoportosították: többek között Lélek, Harc, Hős, Kaland, Közösség, 18+, Pszicho, Más-világ, Lélek, Dark, Egyedül címszavak mentén lehet válogatni közülük.

Az Út a zenéhez kampányhoz hat nagykövet is csatlakozik, akik személyes élményeiken keresztül mutatják meg azt, mennyire sokféle területre, élethelyzetre képes inspirálóan hatni a zene; Janklovics Péter humorista például az Ősi kategóriából, „téren és időn átrepítő” zenék közül válogatott.

Mint az ODZ hangsúlyozza, az Út a zenéhez oldalon a gyerekeknek szóló videóktól a zenés meditáción át a klasszikus szmokingos koncertig szinte minden megtalálható, ami zene.

A weboldal egyúttal az Óbudai Danubia Zenekar online otthona is, ahol a zenekar korábbi kiemelt koncertjei, ifjúsági előadásai mellett az élő közvetítések is elérhetők lesznek. A videólejátszások alapján pedig a rendszer alkalmazkodik a felhasználóhoz, és az ízlésének megfelelő javaslatokat ajánl fel.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top