+ Film

Film készül a világot megváltoztató reykjavíki hétvégéről

James Foley (A sötét ötven árnyalata, A szabadság ötven árnyalata) rendezi az 1986-os izlandi szovjet-amerikai csúcstalálkozóról szóló, 2012 óta tervezett filmet, amelyben az eredeti terveknek megfelelően Christoph Waltz alakítja Mihail Gorbacsov szovjet, Michael Douglas pedig Ronald Reagan amerikai elnököt – értesült a Deadline.com amerikai filmes szakportál.

A korábbi tervektől eltérően nem mozifilm, hanem minisorozat örökíti meg a hidegháború végét jelentő kétnapos történelmi reykjavíki találkozót. A 2012-es tervek szerint a rendező a brit Mike Newell lett volna. A projekt neve is változott, a produkciót Reykjavík helyett Reagan & Gorbachev címmel mutatják be tévécsatornák és streaming-szolgáltatók.

A minisorozatot a Paramount Television Studios valósítja meg Ken Adelman, az amerikai fegyverzetellenőrzési és leszerelési ügynökség egykori igazgatója Reagan at Reykjavik: Forty-Eight Hours That Ended the Cold War című könyve alapján.

Az eredetileg különösebb jelentőség nélkülinek, csak a további tárgyalások menetének felvázolására szánt 48 órás reykjavíki szovjet-amerikai csúcstalálkozóból végül „a világot megváltoztató hétvége lett” – írta a Deadline.com.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikortól és mely műsorszolgáltatóknál lesz látható a történelmi dráma.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top