+ Tudomány

Ők tízen kapták a Junior Prima Díjat tudomány kategóriában

junior prima

Idén is tíz fiatal tudós munkáját ismerték el Junior Prima Díjjal a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által támogatott magyar tudomány kategóriájában. A díjazottakról a kutatóintézetektől érkezett jelölések alapján szakmai zsűri döntött.

A Prima Primissima Díj alapítói 2007-ben döntöttek úgy, hogy önálló díjat hoznak létre a kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok munkájának elismerésére. A kezdeményezéshez az elsők között csatlakozott a Magyar Fejlesztési Bank, amely társalapítóként vett részt a Junior Prima Díj Magyar Tudomány kategóriájának megalapításában.

A díjat olyan 33 évnél fiatalabb kutatók, tudósok érdemlik ki, akiknek tudományos munkássága elismerésre méltó és követendő példát állít kortársaik elé.

A hagyományoknak megfelelően a díjazottak személyére idén is elismert tudósok, professzorok, intézményvezetők tettek javaslatot. Az MFB felkérésére egy szakmai bizottság a jelöltek hazai és nemzetközi eredményeit, publikációit, valamint kutatásaik újszerűségét is mérlegelte a díjak odaítélésekor.

Ebben az évben Bajusz-Rácz Anita (vegyészet), Horváth András Attila (orvostudomány), Józsa Viktor (gépészmérnöki tudományok/tüzeléstechnika), Kolossváry Márton (orvostudomány), Kriskovics Levente (csillagászat), László Zsófia (biológia), Mátyás Csaba (orvostudomány), Nagy Péter (elméleti és fizikai kémia), Nemes Gergő (matematika), valamint Szigeti Tamás (vegyészet) kapta az elismerést.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top