+ Képzőművészet

Fertőzésbiztos kiállítás a berlini magyar intézet homlokzatán

Fotó: @Collegium Hungaricum Berlin, Fotó: Antal Barbara

A koronavírus-járvány miatt ismét egy fertőzésbiztos programot, termei helyett épületének hatalmas panorámaablakára szabott digitális fotókiállítást rendezett a német főváros magyar kulturális intézete, a Collegium Hungaricum Berlin (CHB).

A történelmi belváros múzeumi negyedénél álló neo-Bauhaus épület negyven négyzetméteres ablakában minden nap sötétedéstől vetítik a CHB Flashback című fotósorozatot, amelyet az utóbbi két év legizgalmasabb eseményein készített felvételekből válogattak össze, és kiegészítettek tervezett események előzeteseivel.

A leghíresebb berlini sugárútról, az Unter den Lindenről is látható vetítéssel

„kiszínesítjük a szürke délutánokat és estéket, ugyanakkor ízelítőt adunk a jövő évi programból, amellyel a lockdown (járványügyi zárlat) után várjuk majd a közönséget”

– emelte ki a CHB szerdai közleményében Nagy Márta intézetvezető.

A december 10-ig látható fotókon feltűnik többek között a német színművészet legnagyobb alakjai közé tartozó Hanna Schygulla, aki a 2019-es Berlinale idején járt az intézetben, és Esterházy Péter hatalmas portréja, amely az író születésének 70. évfordulója alkalmából megrendezett német nyelvű felolvasóesten díszítette a CHB nagytermét. Látható még táncelőadás, koncert, kiállítások dokumentumai, és fehér alapon egy kis játék trabant is, a 30 éve szabadon című emlékév részeként megvalósult fényperformance dokumentumaként.

A CHB a járvány második hullámának megfékezésére egész Németországban bevezetett szabályok miatt a többi kulturális intézménnyel együtt ismét zárva tart, tevékenységét viszont nem függesztette fel. Az utóbbi hónapokban számos koronavírus-kompatibilis programot indítottak el, köztük A képek dialektikája című tárlathoz kapcsolódó hibrid vetítéssorozatot, amelynek következő rendezvényén, december 8-án Bacsó Péter A tanú című klasszikusa látható az intézet online filmklubjában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top