+ Életmód

Folyóban fuldokló nő után vetette magát a brit főkonzul – videó

Hősként ünnepelték a kínai internetezők kedden a délnyugat-kínai Csungkingban állomásozó brit főkonzult, aki kimentett a vízből egy fiatal nőt.

A CGTN kínai nemzetközi hírcsatorna beszámolója szerint Stephen Ellison főkonzul éppen Csungking peremvidékén tett látogatást szombaton, amikor egy fiatal nő a part menti sziklákon megcsúszva a folyóvízbe esett. Látva, hogy a nő elkeseredett küzdelmet folytat az erős áramlással, a triatlonversenyeken rendszeresen induló diplomata levetette cipőjét, és azonnal utána vetette magát. A kínai interneten azóta elterjedt videón látható, hogy mire a 61 éves Ellison odaért a szerencsétlenül járt nőhöz, ő már arccal lefelé feküdt a vízen. A diplomata a hátára fordította, majd gyors mozdulatokkal az utánuk hajított mentőgumihoz úszott a nővel, a parton állók pedig kihúzták őket. A nő rövidesen visszanyerte az eszméletét.

A kínai Twitternek is nevezett Weibo mikroblogon sokan osztották meg a videót. A kommentelők közül a legtöbben méltatták a brit diplomata tettét, míg mások a helyszínen lévő kínaiakat kritizálták amiatt, hogy közülük senki nem sietett előbb a bajba jutott segítségére.

A pekingi brit nagykövetség hétfőn a Twitteren közzétett bejegyzésben írta le az eseményeket, hozzátéve: rendkívül büszkék a csungkingi főkonzulra.

Csao Li-csien kínai külügyi szóvivő hétfői sajtótájékoztatóján szintén méltányolta a brit diplomata tettét: „bátorsága elismerésre méltó, ezért fogadja nagy dicséretemet”.

A kínai-brit kapcsolatok az elmúlt időszakban fagyosabbá váltak, elsősorban amiatt, mert London bírálta Pekinget a szerinte a hongkongi autonómiát veszélyeztető lépései miatt, kivívva ezzel a kínai vezetés nemtetszését.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. obsitos szerint:

    Igazi sportember, a „fair play” neveltje, az emberélet mindennél fontosabb!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top