+ Irodalom

Fekete István Titkos kalendáriuma vándorkiállításra indul

Titkos kalendárium címmel nyílt meg kedden a Móra Könyvkiadó Fekete István születésének 120. évfordulója alkalmából útjára indította országos vándorkiállításának első állomása Székesfehérváron.

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban november 27-ig látogatható interaktív tárlat megnyitóján Emőd Teréz kurátor elmondta: a középpontban egy, az évszakokat ábrázoló nagy fa áll, melyhez egy társasjáték kapcsolódik, illetve van egy QR-kódos játék, ahol a természet és az állatok hangjait lehet kitalálni, de diafilmek és bábok is láthatók a kiállításon.

A tizenegy tablón található Fekete István-idézetek a természet nyelvén szólítják meg az olvasókat, de számos könyve, az életútjával foglalkozó írások és egy digitális fotóalbum is várja az érdeklődőket.

A szervezők szándéka szerint az író műveire egyedi hangvételük és tartalmuk mellett azért kell és érdemes ismét nagyobb figyelmet fordítani, mert napjainkban fókuszba került a természetvédelem, a fenntarthatóság témaköre, Fekete István művei pedig a természettel harmóniában való létezést mutatják be tökéletes élethűséggel, jól orientálva az olvasókat.

A felnőtteknek és gyerekeknek szánt kiállítás november 27-ig marad a városban, majd folytatja útját Veszprémbe és Ajkára.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top