+ Oktatás

Felfüggesztettek egy tanárt Mohamed-karikatúra mutogatása miatt

Balról Catherine Moureaux polgármester
Keresés a weben

Ideiglenesen felfüggesztették állásából a belga főváros Molenbeek nevű negyede egyik általános iskolájának tanárát, aki diákjainak Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrát mutatott – közölte az RTBF belga közszolgálati rádió és televízió internetes oldalán pénteken.

A beszámoló szerint a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap egyik kiadványának címlapját mutatta a diákoknak, amely “obszcén” módon ábrázolta a prófétát.

Catherine Moureaux, Molenbeek polgármestere az ügyet érintően azt közölte: a tanár munkaviszonyának ideiglenes felfüggesztésére azért került sor, mert az iskola teljes tanári gárdája egyetértett azzal, hogy ilyen trágár, durva és közönséges ábrázolást nem szabad gyerekeknek mutogatni. Baj a kép illetlenségével van, mivel azt a tanár általános iskolásoknak mutatta, nem pedig a vallásos tartalmú karikatúra-ábrázolással – emelte ki.

Moureaux azt is közölte, hogy a tanár ellen indított fegyelmi eljárás első meghallgatására már csütörtökön sor került.

Franciaországban, október közepén egy 17 éves, menekültstátust kapott, moszkvai születésű csecsen diák késsel megölte, és lefejezte Samuel Paty középiskolai történelemtanárt Párizs külvárosában, miután a tanár a szólásszabadságról tartott óráján Mohamed-karikatúrákat mutatott a diákoknak.

A Brüsszel belvárosához közel első Molenbeek negyedet a brüsszeli iszlamisták fellegvárának tartják. A hatóságok szerint bizonyított kapcsolat van a 2015 novemberében Párizsban és a 2016 márciusában Brüsszelben végrehajtott merényletek kitervelői és elkövetői csoportjai között, a szálak többek között a brüsszeli Molenbeek negyedbe vezettek.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

 1. Gyzoltan szerint:

  Az emberiség a vesztes!
  Ugyanazok, ugyanúgy, mint tették a II. Világháborúnak kinevezett események kapcsán, semmivel nem törődve, csakis a helyzet elmérgesítése a cél, a kezelhetetlenség,az ellehetetlenítést célozták meg!
  A II.Világháború idején is,egy kicsi, de mérhetetlen befolyással rendelkező internacionalista-csoport, érdekcsapat tett meg mindent, követett el mindent a német nép kiirtásáért, monopol-uralmuk fenntartása végett, mit sem törődve a tárgyalási alapként, túszként őrzött, milliós nagyságrendű zsidósággal! Németország nem kapta meg a tárgyalás lehetőségét…
  Ma is ez a helyzet!
  Semmi sem sem drága ugyanazoknak, hogy az anarchia, a káosz felé tolják a társadalmakat,a közösségeket, hogy a vitathatatlan, totalitárius világuralmuk kiteljesedjék, az emberiségnek a humán-robot sorsot szánva…

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top