+ Film

Horvát Lili új filmje bejutott a neves európai filmdíj 22 jelöltje közé

Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje is esélyes idén az Arab Critics’ Award for European Films elnevezésű díjra, amelynek 22 jelöltjét kedden jelentette be az európai filmpromóciós szervezeteket tömörítő European Film Promotion (EFP) és az Arab Cinema Center (ACC).

A 2019-ben alapított elismerés idei esélyesei között van a Sarlatán című film Agnieszka Holland rendezésében, Jóhann Jóhannson Last and First Man című sci-fije, a Quo vadis, Aida? című dráma Jasmila Zbanictól, valamint Mark Jenkin Bait című filmje is.

Az 56 tagú zsűri, amely 14 arab nyelvű ország legnevesebb és legnagyobb hatással bíró filmkritikusait tömöríti, az EFP társszervezetei által jelölt 22 film közül hirdet győztest – olvasható a szervezők közleményében.

A díjátadó ceremóniának az idei Kairói Nemzetközi Filmfesztivál (CIFF) ad otthont decemberben.

Az Arab Critics’ Awards for European Films az ACC Critics Awards elnevezésű díjának európai alkotásokat díjazó ága, amelynek célja, hogy erősítse a filmek sokszínűségét a régióban és felkeltse az érdeklődést a kiemelkedő európai filmalkotások iránt.

Tavaly elsőként az észak-macedóniai származású Teona Strugar Mitevska Isten létezik, és Petrunijának hívják című filmje nyerte az elismerést.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top