+ Film

Hatalmas nemzetközi performanszt rendeztek az SZFE hallgatói a minisztérium előtt

SZFE hallgatók az ITM Szemere utcai épülete előtt október 19-én reggel. Fotó: Szabad Európa FB

Performanszt tartott a Független Szabad Egyetem elnevezésű csoport hétfőn az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) Szemere utcai épülete előtt, az eseményen magyar és külföldi egyetemek, hallgatók, színházak és civil szervezetek által a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) diákjainak írt szolidaritási nyilatkozatokat tárták a közönség elé színészek közreműködésével.

Az eseményen többek között Alföldi Róbert, Bánsági Ildikó, Básti Juli, Csákányi Eszter, Hernádi Judit, Jordán Adél, Mácsai Pál, Molnár Áron, Ónodi Eszter, Pálfi György, Pelsőczy Réka, Pintér Béla és Szirtes Ági olvasott fel az ITM belvárosi épülete előtt a budapesti színművészetis hallgatók ügyét támogató levelekből.

A demonstráción elhangzottak például a Berliner Ensemble német színházi társulat, a Helsinki Művészeti Egyetem diáktanácsa, a Magyartanárok Egyesülete, a Német Bábosok Szövetsége, az Oktatási Hálózat, a Színházi Kritikusok Céhe és az Újvidéki Művészeti Akadémia által a Színház-és Filmművészeti Egyetem diákjai számára írt szolidaritási nyilatkozatok.

Vasárnap a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói közössége közleményben tiltakozott az előrehozott őszi szünet ellen. Közölték, hogy az SZFE oktatói közössége a rendkívüli őszi szünetre vonatkozó pénteki rendelkezést semmisnek tekinti, a hallgatókkal egyetértésben zavartalanul folytatja a munkát az egyetem létesítményeiben, a szokásos munkarend szerint.

Pénteken az egyetem rektorhelyettese, Novák Emil belső utasítást adott ki, amely szerint este hat óráig az egyetem létesítményeit valamennyi egyetemi polgárnak el kell hagynia. A hallgatók a rendelkezést elutasították.

3 hozzászólás

3 Comments

  1. natrix szerint:

    Az SZFE-seknek nincs „ügyük” a dolgok nem értésén kívül. Az ügy a cirkusz maga. A képen nem látszik az óriás mérték

  2. Rakovszky István szerint:

    A „performanszon résztvevő külföldieket azonnal ki kellett volna toloncolni az országból. Délre jobb lenne mint észak-nyugatra.

  3. mahir kara szerint:

    Kárpátaljas zsidógyerek Orbán testvére, futtatott majma! Bartha Miklós: Kazárföldön (Kárpátalján) „Miért ne hinnők hát el Bartha Miklósnak, hogy a kazárságban nagy a szellemi züllöttség és sok az erkölcsi meghibbanás? Miért fogadnók kételkedéssel azokat a fejezeteket, amelyek a kazárság ravaszságát, kapzsiságát, üzérkedését, a földdel és pálinkával, a pénzzel és az élelmességgel űzött uzsoráját támadják. Ahonnan ez az elem beszivárgott, az orosz városok gettóiból, nem hozhatott magával, sem tisztaságot, sem magasabb erkölcsi színvonalat, sem a testi fáradságnak megbecsülését, sem szociális ösztönt, sem kúltúr képességet. (… ) Ami antiszociális és kultúr képtelen elem van e barbár tömegben, azt bizony le kell róla nyesni, erős és ügyes kézzel. Ady könyv ismertetője!
    a tanácskormány 1919 rendeletben telepítette ki a fővárosból a menekült galíciai zsidókat, mint „élősködőket”.
    1919 májusában a szegedi Mars téren álló „vörös laktanyát” egy többségében zsidó származású tisztekből álló különítmény foglalta el. Ha úgy tetszik, a „Szegedi Gondolatot” zsidók indították útjára.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top