+ Életmód

Éhező gyerekek élelmezéséért jár az idei Nobel-békedíj

Az európai uniós intézmények vezetői, valamint a NATO főtitkára is gratulált az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) Nobel-békedíjához.

„Erkölcsi kötelességünk gondoskodni arról, hogy egyetlen gyermek se feküdjön le éhesen”

– fogalmazott Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pénteken közzétett Twitter-üzentében, és örömét fejezte ki, hogy az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) nyerte el az idei Nobel-békedíjat.

Kijelentette, az Európai Unió továbbra is együttműködik az ENSZ Világélelmezési Programjával egy „éhezés nélküli világ” megteremtésében.

Charles Michel, az uniós tagálamok vezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke üzenetében azt közölte, a Nobel-díj nemcsak elismeri a díjazott fáradhatatlan munkáját, hanem emlékeztet a multilaterializmus, az együttműködés fontosságára is.

David Sassoli, az Európai Parlament elnöke azt írta, az éhezés és az élelmiszerhiány elleni küzdelem most fontosabb, mint valaha.

„Csak közös munkával kezelhetjük a globális kihívásokat”.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár üzenetében azt írta, az ENSZ Világélelmezési Programjának hozzájárulása az éhezés leküzdéséhez és az élelmezésbiztonság előmozdításához biztonságosabbá teszi világot.

Berit Reiss-Andersen, a norvég Nobel-bizottság elnöke pénteken jelentette be, hogy az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) nyerte el az idei Nobel-békedíjat azon erőfeszítéseiért, amelyeket az éhínséget háborús fegyverként való felhasználása ellen tett. A díj 10 millió svéd korona (335 millió forint) pénzbeni jutalommal és egy aranyéremmel jár, amelyet december 10-én, Alfred Nobel halálának évfordulóján adnak át.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top