+ Film

Jön Gothár Péter új filmje

November 26-tól a magyar mozik is vetítik Gothár Péter Hét kis véletlen című új filmjét, amelynek szombaton a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon lesz a világpremierje; az A kategóriás filmmustrát idén október 9. és 18. között tartják.

A Nemzeti Filmintézet (NFI) támogatásával készített Hét kis véletlen című filmet a Szabad szellem elnevezésű versenyprogramban vetítik majd.

A Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté és Börcsök Olivér főszereplésével készült dráma egy pesti család életét követi többnyire a mai Magyarországon, néha visszatérve a múlt emlékeihez. A Hét kis véletlent november 26-tól kerül a magyar mozikba a Filmpartners forgalmazásában.

2018 nyarán forgatta legújabb filmjét Gothár Péter Kossuth-díjas rendező, akinek a nevéhez olyan ikonikus alkotások fűződnek, mint az Ajándék ez a nap, Megáll az idő, A részleg, a Haggyállógva Vászka vagy a Paszport.

A Hét kis véletlen pesti emberek napi életét követi néha visszatérve a közelmúlt és a régmúlt emlékeihez. A film olyan emberekről szól, akikben él a szeretés vágya, megvan az új élet reménye, akik iróniával szemlélik a világot és nem konvencionális módon reagálnak az élet dolgaira. A filmben nagy szerep jut Bartók műveinek.

A történet fókuszában a társkeresés szükségszerűsége és hiábavalósága áll, ahol a valódi identitás megtalálása program, szabad megélése küzdelem.

A film további szerepeiben olyan neves színészek tűnnek fel, mint Bagossy László, Bajomi Nagy György, Básti Juli, Bezerédi Zoltán, Börcsök Enikő és Znamenák István.

A Hét kis véletlen forgatókönyvét Bognár Péter, Gothár Péter és Németh Gábor jegyzik. A film operatőre Táborosi András, vágója Szórád Máté, jelmeztervezője Tihanyi Ildikó, díszlettervezője Torma Mária. A zeneszerző Selmeczi György, a producerek Kovács Gábor és Pataki Ági.

A Hét kis véletlen mellett Bergendy Péter Post Mortem című alkotásának és Felméri Cecília Spirál című játékfilmjének is az októberi Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon lesz a világpremierje.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top