+ Film

Spanyolország királya kitüntette Elekes Botondot

fotó: kulturtapas.hu

Spanyolország királya, VI. Fülöp a Katolikus Izabella-rend keresztje kitüntetést adományozta Elekes Botondnak, az Uránia Nemzeti Filmszínház igazgatójának.

A magas rangú kitüntetést VI. Fülöp Anunciada Fernández de Córdova, Spanyolország magyarországi nagykövetének javaslatára adományozta Elekes Botond számára.

Az Uránia Nemzeti Filmszínház vezetője a budapesti Spanyol Nagykövetség épületében rendezett ünnepségen vehette át a Katolikus Izabella-rend keresztje kitüntetést szeptember 17-én Anunciada Fernández de Córdovától.

A nagykövet a laudációban kiemelte, hogy Spanyolország így kívánja elismerni Elekes Botond munkásságát és a spanyol kultúra magyarországi megismertetéshez nyújtott támogatását. Az általa vezetett Uránia Nemzeti Filmszínház ad hagyományosan otthont az évente megrendezett Spanyol Filmhétnek, valamint a tavalyi évben először, nagy sikerrel megrendezett magyar-spanyol írótalálkozónak is.

Elekes Botond tanácsai és iránymutatása számos alkalommal segítették a nagykövetség egyéb kulturális programjának sikeres megvalósítását is – emlékeztetett a közlemény szerint Anunciada Fernández de Córdova.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top