+ Film

Kortárs szlovén filmeket mutatnak be a Toldiban

Az októberben megrendezésre kerülő Szlovén Filmnapokon három alkotást láthat a magyar közönség.

fotó: pixabay

Idén is a Toldi mozi ad otthont Budapesten a Szlovén Filmnapoknak október 8. és 10. között; az idei mustrán három kortárs szlovén alkotást láthat a közönség. Az immár ötödik alkalommal megrendezendő filmes seregszemle műsorában szerepel Gregor Bozic A gesztenyeerdők meséi című, költői szépségű filmje, amely az idei Szlovén Filmfesztiválon 12 díjat nyert. Az alkotás a második világháború után játszódik, amikor sokan kényszerültek elmenekülni az otthonukból.

Ivo Trajkov és Metod Pevec Frenk vagyok című filmjében a címszereplő gyűlölt apja halála után hatalmas összeget örököl. Miközben a gyanús vagyon eredetét kutatja, Frenk megtudja, apja ki is volt valójában. Eközben konfliktusba kerül testvérével, a dúsgazdag Brane-nel, akinek felesége, Ines mindvégig Frenket szerette. Ines szerepében a Martin Scorsese-vel is forgatott Katarina Cas látható.  A fesztivál harmadik alkotása Damjan Kozole Féltestvér című filmje, amely több nemzetközi fesztivál versenyprogramjában szerepelt. A történet középpontjában egy testvérkapcsolat és a múlt feldolgozása áll.

Az eseményt a Szlovén Filmközpont, a BudapestFilm Zrt. és a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövetségével együttműködve szervezik.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top