+ Film

Filmfesztivállal emlékeznek a rendszerváltásra szeptember 17-20. között

A közönség először láthatja a Rendszerváltás képekben című dokumentumfilmet.

Premierfilmmel várja az érdeklődőket a Rendszerváltó Filmnapok, a szeptember 17-20. között az Art+ Cinema moziban és a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban megrendezett programon Szalay Péter Nincs parancs! című filmje is látható lesz.  A szeptember közepén a Filmtekercs Egyesület Rendszerváltó Filmnapok elnevezésű rendezvénysorozata a rendszerváltás 30. évfordulóján filmekkel emlékszik vissza a sorsfordító történésekre. A program fő helyszíne a korábbi Örökmozgó Filmmúzeum, ma Art+ Cinema mozi, ami csütörtöktől vasárnapig minden nap két filmet vetít, az este 7 órai után pedig közönségtalálkozót tart.

A program csütörtökön a Rendszerváltás képekben című, eddig máshol nem vetített dokumentumfilmmel kezdődik, majd este héttől Fekete Ibolya Bolse vita című filmje látható, melyet a rendező részvételével közönségtalálkozó követ. Pénteken délután Török Ferenc kultikus filmje, a Moszkva tér, azt követően pedig Almási Tamás Miénk a gyár című dokumentumfilmje kerül műsorra, ami után a rendező maga mesél alkotásáról.
Szombaton Schiffer Pál A Videoton sztori című filmje, este Szalay Péter Nincs parancs! című dokumentumfilmje látható. Ez utóbbi egy német és egy magyar határőr történetét követi nyomon, egyikük az osztrák határnál, másikuk a berlini falnál teljesített szolgálatot a történelmi napokban. A vetítés után Szalay Péter rendező, Hidas Ildikó dramaturg és Nagy László, az 1989-es Pán Európai Piknik főszervezője lesz a közönségtalálkozó vendége.

Vasárnap délután a Good bye, Lenin! című vígjáték, majd este a rendszerváltás 20. évfordulójára készült szkeccsfilm, az East Side Stories kerül műsorra. Ez utóbbi vetítését követően Németh Gábor dramaturg, az eredeti ötlet gazdája mesél a film születéséről. A rendezvény szombat délután ellátogat a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központba is, ahol a nézők a lengyel államférfiról szóló Walesa – A remény embere című film vetítésén és az azt követő beszélgetésen vehetnek részt. Részletesebb információk a filmekről és a meghívott vendégekről a www.rendszervalto.filmtekercs.hu weboldalon található.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top