+ Életmód

Mi történne, ha közvetlen kapcsolatba kerülnél egy pszichiátriai beteggel?

Nagyszabású lakossági felmérést kezdeményezett a Moravcsik Alapítvány, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikája és partnerszervezeteik, hogy megismerjék az emberek véleményét és gondolatait a pszichiátriai betegségekről, illetve arról, hogy mit gondolunk és mit érzünk a pszichiátriai betegséggel élőkkel kapcsolatban.

Mindenki véleménye fontos!

Hogyan változna a véleményünk és a magatartásunk, ha közvetlenül kapcsolatba kerülnénk egy pszichiátriai betegséggel élő személlyel, például a szomszéd lakásba költözne, vagy az új munkatársunkról derülne ki, hogy van egy pszichiátriai betegsége is?

Az év végéig elérhető kérdőív kitöltése során jelezhetjük félelmeinket, aggodalmainkat, vagy éppen a pozitív tapasztalatainkat a mentális betegséggel élőkkel kapcsolatban.

Fontos, hogy sokan töltsék ki a kérdőívet, hiszen ez hozzájárul ahhoz, hogy az összegyűlt adatok elemzését követően a szakemberek kidolgozzanak egy nemzeti szintű, hatékony AntiStigma programot, amely a pszichiátriai betegséggel élőkkel szemben megnyilvánuló előítéletek csökkentésére nyújt lehetőséget.

A kutatók mindenkit arra kérnek, hogy töltse ki ezt a nyilvános, névtelen, online kérdőívet, amely megtalálható a VIKOTE (Magyar Viselkedés-, Kognitív és Sématerápiás Egyesület) honlapján:
http://vikote.hu/mentalis-betegsegekkel-szembeni-attitud-vizsgalat/

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top