+ Zene

Részben virtuális lesz a Womex

Részben virtuálisan tartják meg idén a WOMEX nemzetközi világzenei fesztivált – jelentette be pénteken a magyar szervező, a Hangvető és a főszervező berlini Piranha Arts.

A programok az eredeti időpontban várhatóan világszerte online elérhetőek lesznek, a szervezők jelenleg az esemény pontos helyszíni és online megvalósulásáról egyeztetnek.

Tanulmányozzák, hogy Budapest milyen formában jelenhet meg az online közvetítés központi helyszíneként, és a fesztivál mely elemeit tudják élőben Budapesten megtartani. Olyan megoldásokban gondolkodnak, amelyek úgy digitálisan, mint a helyi közönség számára a majdani körülmények között a legtöbbet tudják nyújtani.

A cél az, hogy az esemény minden megszokott szegmense megvalósulhasson legalább digitális formában: a beválogatott zenekarok koncertjei, a konferenciabeszélgetések, a filmbemutatók.

A döntést a magyar kormány szeptember 1-jén bejelentett beutazási szigorításai és a járványügyi helyzet fényében hozták meg, tekintettel arra, hogy az eseményre normális körülmények között közel 100 országból érkeznek vendégek.

A szervezők a digitális program részleteit a hónap végéig dolgozzák ki. Hamarosan bejelentik azt is, hogy idén ki kapja a WOMEX nagy presztízsű előadói életműdíjat és a szakmai díjat.

A szervezők megkezdték az egyeztetéseket arról is, hogy az első olyan alkalommal ismét visszahozzák a WOMEX-et Budapestre, amikor azt a járvány és az egyéb körülmények megengedik.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top