+ Film

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen meghosszabbítják a beiratkozási határidőt

A Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriumát nem értesítette Upor László, az SZFE rektorhelyettese arról, hogy elhalasztja az egyetemen a tanév megkezdését és meghosszabbítja a beiratkozás határidejét – tájékoztatta az alapítvány vasárnap.

„A döntéssel nem értünk egyet, és arra kérjük rektorhelyettes urat, hogy indokolja a döntését és tájékoztasson minket annak jogi megalapozottságáról”

– írta a kuratórium.

Emlékeztetnek arra, hogy az egyetemi oktatás megszervezése, lebonyolítása az SZFE vezetőinek feladata és felelőssége.

„A vitáink nem írhatják felül az oktatás folyamatosságának elsőbbségét. Arra kérjük rektorhelyettes urat és vezetőtársait, hogy ne meneküljenek a felelősségük elől és biztosítsák az oktatást az egyetemen”.

„Ismételten, sokadszor megerősítjük, hogy az SZFE minden tanára folytathatja a munkáját, vezetheti az osztályát, a kuratórium semmilyen módon nem tud, nem akar és nem is fog beleszólni egyetlen oktató munkájának tartalmába sem. Arra kérjük az SZFE hallgatóit, hogy készüljenek az oktatás megkezdésére és – miközben a legmesszebbmenőkig tiszteletben tartjuk jogaikat a demonstrációra, a véleményük kinyilatkoztatására – vigyázzanak egymásra és tartsák be az egészségügyi szabályokat!”

– közölte a kuratórium.

Upor László rektorhelyettes az SZFE vasárnap délutáni demonstrációján közölte, hogy egy héttel elhalasztják a tanév megkezdését, a beiratkozás határidejét pedig szeptember 13-ig meghosszabbítják.

Az SZFE fenntartója szeptember 1-től a Színház- és Filmművészetért Alapítvány, amelynek kuratóriumi elnöke Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója. Az intézmény átalakítása elleni tiltakozásul a hallgatók hétfőn éjjel elfoglalták az egyetemet, az intézmény vezetése pedig szeptember elsejei hatállyal lemondott, szeptember végéig azonban ellátják feladataikat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top