+ Életmód

Kulturális rendezvényre csak negatív teszttel léphet az országba előadó és néző

A kormány pénteki ülésén áttekintette a járványügyi helyzetet és az ahhoz kapcsolódó intézkedéseket. A járvány második hulláma Magyarországot is elérte – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A kormány a védekezés sikerét emberéletekben méri, ezért kiemelten fontos a beutazási korlátozás és az általános védelmi intézkedések betartása. Arra hívták fel a figyelmet, hogy most egyszerre kell gondoskodni a leginkább veszélyeztetett idősek biztonságáról, biztonságban kell tudni az iskolába járó gyermekeket és biztosítani kell a gazdaság zavartalan működését.

A tájékoztatás szerint a kormány összegezte a szeptember 1-jén életbe lépett beutazási korlátozások eddigi tapasztalatait és azt a döntést hozta, hogy a magyar gazdaság zavartalan működéséért az üzleti célú beutazást a továbbiakban engedélyezik.

Pontosították a külföldön végzett tesztekre vonatkozó szabályozást is. Ennek alapján Magyarországra történő beutazásnál, egy, schengeni tagállamban készült PCR-tesztet a hazai teszttel egyenértékűnek ismernek el.

A kormányülésen döntés született arról is, hogy a magyarországi sportrendezvényekre történő beutazás szigorú feltételeit kiterjesztik a kulturális rendezvényekre is. A nézőkkel kapcsolatban azt írták: Magyarországon megrendezendő nemzetközi sportesemény, valamint kulturális rendezvény nézője csak akkor léphet be az országba, ha rendelkezik negatív PCR-teszteredménnyel, van a rendezvényre jegye, és aláveti magát egészségügyi vizsgálatnak. Köteles továbbá a belépést követő 72 órán belül elhagyni az országot.

A pontos szabályozás még pénteken megjelenik a Magyar Közlönyben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top