+ Színház

Láblóbálással kezdi az Artus az évadot

Az Artus Stúdió a szeptembert 5-én 20 órakor az Artus Láblóbálók című bemutatóval kezd. Láblóbálás? Kell-e sietni, ha kevés az időnk? Vajon sietve többet lehet megtenni, többet lehet megélni? A sietség mire jó? Aki siet, az már elkésett – mondja a bölcs. De mit is jelent ez? Lássuk, mit kezd ezzel az Artus együttgondolkodó, kreatív csapata. Találkozunk, együtt vagyunk, mozdulunk, rezdülünk, érzünk, gondolkodunk, kapcsolódunk, és persze lábat lóbálunk.

Alkotó-szereplők: Bakó Tamás, Bodóczky Antal, Dombi Kati, Hrotkó Heléna, Izsák Szilvi, Kocsis Gábor, Mikó Dávid, Mózes Zoltán, Nagy Csilla, Nádor Tibor, Szalay Henrietta
Videó és kreatív technika: Hajdu Gáspár, Papp Gábor,
Zene: Philipp György, Palojtay János
Rendező: Goda Gábor

A márciusban elmaradt népszerű Cseppkánon előadás 2020. szeptember 14-én 19 órától lesz látható a MÜPA Fesztivál Színházban. Az előadás egyszerre tekint vissza és néz előre,  összegez és új utat nyit. Mozgásban van. Koncert – tánc – színház – interferencia.

Cseppkánon.

Mindeközben az Artus társulata az október 9-i Minden (is) bemutatóra készül, amit kilenc további előadás követ. Az Artus épületét bekalandozó performansz térben mindenhol, időben mindenkor játszódik. A játszó is néző, a néző is játszó. Színház is, tánc is, képzőművészet is, zene is, vetítések, interaktív helyzetek, képek és mondatok, egyszóval = Artus (is).

Szeptember 8-án 19 órakor kiállítás nyílik az Artus Kapcsolótérben Magányos és társas művek 2020 címmel. A meghökkentő médiaművészeti installációk most először jelennek majd meg az Artus Kapcsolótérben. Szegedy-Maszák Zoltán és Fernezelyi Márton immáron negyedszázada készítenek közösen médiaművészeti installációkat. A kiállítás az utóbbi öt év társalkotókkal közösen készített médiainstallációinak újragondolt változatain túl Szegedy-Maszák újabb „magányos” művei közül is bemutat néhányat a kifejezetten erre a kiállításra készült, a Fernezelyi Mártonnal közösen létrehozott interaktív installációk mellett.

Társalkotók: Richard Aczél, Langh Róbert, Lepsényi Imre, Kappanyos András, Peternák Miklós.

Razvaljajeva Anasztázia és Goda Sára hárfás kamaraestje, a Zene 2×47 húron 2020. szeptember 26-án 20.00 órától lesz az Artusban. A műsorban Henriette Renié, Ottorino Respighi, J. S. Bach, Claude Debussy, Bernard Andrès és Bartosz Kowalski kamaraművei, valamint néhány szóló hárfadarab hangzik el a két előadótól.

Figyelembe véve a jelenlegi helyzetet, az Artus körültekintően jár el, ezért online jegyvásárlás ajánlott: https://artus.jegy.hu/

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top