+ Képzőművészet

Kötetbemutató és egynapos Szűcs Attila-kiállítás az A38-on

Horváth Márk – Lovász Ádám Az eltűnés intenzitásai. Fényjátékok és szóródások Szűcs Attila festészetében c. kötetének bemutatójára 2020. szeptember 2-án 8 órai kezdettel lesz. A könyvbemutatóval egybekötve, A38 Hajó Kiállítóterében megtekinthető a festő, Szűcs Attila egynapos, pop up kiállítása.

Szűcs Attila festészete éppúgy számol a végtelennel, mint a véges, egyéni sorsok szűkösségével. Életünk engesztelhetetlenül függ a végtelentől, a tér könyörtelenségétől. A szín-erő hullámzó halványsága nemcsak az ember eltűnését és feloldását fedi fel, hanem az ÉJSZAKÁBAN való elmerülést.

Festményei áramvezetők, amelyek ismeretlen irányokba lendítik tovább a fények táncát, oda, ahol a látvány kiteljesedik. A mű közeledőben van. Művészetté emelt eltüntetés, tüntetőleges esendőség, fenyegető lehetőség és valóra váló kíméletlenség: Szűcs megnyitja számunkra azt a teret, ahol mindez végbemehet. Engedi lenni azt, ami van, méghozzá annak vészterhes tovatűnésével együtt.

A megnyitón Fekete Ernő olvas fel részleteket a kötetből, valamint Szűcs Attila saját készítésű kisfilmjét vetítik. A bemutatót követően a kötet a szerzők dedikálásával kedvezményes áron kapható a helyszínen.

Megtekinthető: 2020. szeptember 2-án. 20 órakor, A38

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top