+ Gasztro

Miért adtak 146 milliót a Double Diamond nevű juhért?

Rekordáron, 368 ezer fontért (145,9 millió forint) kelt el egy hat hónapos bárány egy skóciai árverésen – számolt be róla a The Guardian pénteki online kiadása.

A Double Diamond (dupla gyémánt) nevű juhot izgalmas licitharc után vette meg három tenyésztő, akik összeálltak, hogy megszerezzék az izmos testű, óarany szőrű állatot a csütörtökön a Glasgow melletti Lanarkban rendezett aukción.

Jeff Aiken, a három gazda egyike már hetekkel a licitálás előtt kinézte magának a „genetikailag tökéletes” Double Diamondot.

„Ugyanúgy, mint más állatok, például a lovak vagy a marhák között nagy ritkán felbukkan valami egészen különleges, ilyen volt ez a rendkívüli Texel juh. Mindenki akart belőle egy darabot”

– mondta Aiken.

A kis holland Texel-szigetről származó fajta egyedeire nagy a kereslet, rendszeresen fizetnek értük több tízezer fontot, ám a csütörtöki licitharc különösen heves volt. Amikor elkezdődött, nemcsak a három gazda, hanem más tenyésztők is csoportokat alkottak, hogy megszerezzék a bárányt, melynek eladási ára világrekordot döntött: ennél drágábban juh még nem kelt el aukción.

A korábbi csúcsot 2009-ben állították fel, akkor több mint 230 ezer fontot fizettek egy birkáért. A legtöbb pénz, amit Aiken valaha bárányért adott, 105 ezer font volt, egy Sportsman Batman nevű kost vett meg rajta.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top