+ Színház

Megújult terek, friss lendület az idén 35 éves Artus évadban

Jelentős mérföldkőhöz érkezett az idén 60 éves Goda Gábor vezette Artus, hiszen a társulat 35 éves jubileumát ünnepli az idei évaddal és azon is belül az október 9-i Minden (is) bemutatóval. Programjaikat az eddiginél is színesebb műfaji változatosság jellemzi: hárfakoncert, médiaművészeti kiállítás, újra Cseppkánon a Müpában, bemutatók és egy minifesztivál jönnek sorban az évad első felében.

 A 2020/21-es évad nyitóeseménye Razvaljajeva Anasztázia és Goda Sára hárfás kamaraestje lesz, a Zene 2×47 húron 2020. augusztus 29-én 20.00 órától. A műsorban Henriette Renié, Ottorino Respighi, J. S. Bach, Claude Debussy, Bernard Andrès és Bartosz Kowalski kamaraművei, valamint néhány szóló hárfadarab hangzik el a két előadótól. Ez egy kivételes koncertmeghívás régi és új Artus-látogatóknak, melyre díjmentes belépést biztosítanak, előzetes regisztrációval, ITT.

A koncertet szeptember 5-én 20.00 órától az Artus Láblóbálók premierje követi. Láblóbálás? Kell-e sietni, ha kevés az időnk? Vajon sietve többet lehet megtenni, többet lehet megélni? A sietség mire jó? Aki siet, az már elkésett – mondja a bölcs. De mit is jelent ez? Lássuk, mit kezd ezzel az Artus együttgondolkodó, kreatív csapata. Találkozunk, együtt vagyunk, mozdulunk, rezdülünk, érzünk, gondolkodunk, kapcsolódunk, és persze lábat lóbálunk.

Szeptember 8-án 19.00 órakor kiállítás nyílik, Magányos és társas művek 2020 címmel. A meghökkentő médiaművészeti installációk most először jelennek majd meg az Artus Kapcsolótérben: Szegedy-Maszák Zoltán és Fernezelyi Márton alkotásai mellett Richard Aczél, Langh Róbert, Lepsényi Imre, Kappanyos András, Peternák Miklós műveivel.

A márciusban elmaradt népszerű Cseppkánon előadás 2020. szeptember 14-én 19.00 órától látható lesz a MÜPA Fesztivál Színházban. Az előadás egyszerre tekint vissza és néz előre,  összegez és új utat nyit. Mozgásban van. Koncert – tánc – színház – interferencia.

És mindeközben az Artus társulata az október 9-i Minden (is) bemutatóra készül, amit kilenc további előadás követ. Az Artus épületét bekalandozó performansz térben mindenhol, időben mindenkor játszódik. A játszó is néző, a néző is játszó. Színház is, tánc is, képzőművészet is, zene is, vetítések, interaktív helyzetek, képek és mondatok, egyszóval = Artus (is).

Az Artus saját programjai előtt az Under500 minifesztivál lesz a bemelegítő, 2020. augusztus 28-án, pénteken 16.00 órától éjjel egyig. Az egy napos minifesztivál alatt bármikor lehet csatlakozni a programhoz, de korlátozott számú (95db) jegy áll rendelkezésre.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top