+ Film

Steve McQueen nagyon is aktuális filmjével nyílik a Londoni Filmfesztivál

Steve McQueen Mangrove című filmjével nyílik meg októberben a BFI Londoni Filmfesztivál – jelentették be hétfőn a szervezők.

A Londoni Filmfesztivál idei „hibrid verzióját” október 7. és 18. között tartják meg. A nemzetközi filmmustra a pandémia miatt zömmel a virtuális térbe költözik. A nyitófilmnek választott Mangrove egyike lesz a fesztivál 12 filmjének, amelyeket a Brit Filmintézet londoni központjában és Anglia-szerte több városban is vetítenek majd, miközben a fesztivál további 55 produkciójának online premiereket szerveznek a The Hollywood Reporter beszámolója szerint.

Steve McQueennek három éven belül ez a második filmje, amely megnyitja a Londoni Filmfesztivált: 2018-ben a Nyughatatlan özvegyek című filmjét választották nyitófilmnek a szervezők.

A Letitia Wright, Shaun Parkes és Malachi Kirby főszereplésével forgatott Mangrove egy londoni fekete aktivista csoport, a Mangrove 9 történetét dolgozza fel. A Mangrove étterem a londoni fekete közösség gyülekezőhelye volt, ahol rendszeresen razziázott a rendőrség. Az emiatt szervezett tiltakozó felvonuláson a tüntetők összecsaptak a rendőrökkel, sok demonstrálót letartóztattak, és kilencük ellen vádat emeltek. A film az 1970-ben az Old Baileyben megrendezett tárgyalásukat is bemutatja. A forgatókönyvet Steve McQueen és Alastair Siddons jegyzi.

„Bár a téma egyetemes, a Mangrove egy londoni történet. Lehet, hogy ötven éve esett meg, de ma is éppen olyan aktuális, mint egykor”

– mondta a rendező.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top