+ Film

Előrelátó bejelentés: februárban megtartják a Berlini Filmfesztivált

Fizikai valójában tervezik megrendezni jövő év februárjában a Berlini Nemzetközi Filmfesztivált – jelentették be a szervezők hétfőn.

A február 11. és 21. között tartandó rendezvényen csupán az európai filmpiacot (EFM) tervezik hibrid formában megtartani.

A filmfesztivált és a filmpiacot az akkor érvényben lévő szabályok és rendeletek szerint fogják megrendezni, a legnagyobb biztonságot teremtve a résztvevők számára. A fesztivál szerkezetéről, a filmprogramról és a meghívott filmek számáról a következő hetekben dönt a fesztivál vezetése.

A szervezők arról már döntöttek, hogy a Nemzedék szekció két versenyprogramjában 2021-ben csak egészestés filmeket fognak bemutatni, rövidfilmeket nem.

A szervezők arról is döntöttek, hogy a legjobb színészi teljesítményért járó elismerést jövőre először nem nemek szerint fogják díjazni.

„A legjobb színész és a legjobb színésznő díjakat felváltja a legjobb főszerepért járó Ezüst-medve-díj és a legjobb mellékszereplőt jutalmazó Ezüst medve-díj”.

A jövőben nem fogják kiadni a fesztivál első igazgatója, Alfred Bauer nevét viselő Ezüst Medve-díjat, amelyet január végén felfüggesztettek a Bauer náci múltjára vonatkozó sajtóértesülések nyomán. A fesztivál szervezői által megbízott független szakértő jelentése Alfred Bauerról nyár végére elkészül és közzé fogják tenni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top