+ Képzőművészet

Nagyszabású kültéri kortárs kiállítás nyílik a Kodály köröndön

Több mint negyven kortárs alkotó munkáját állítják ki szeptemberben, a Kodály körönd két műemlék épülete előtt, a Standby szabadtéri tárlat szervezői. A fotó- és képzőművészeti reprodukciók egy hónapon keresztül láthatóak a kovácsoltvas kerítésen.

A koronavírus-járvány szülte kortárs reflexiókból született válogatás, több generáción átívelő izgalmas képet ad a művészek változatos alkotói tendenciáiról és egyéni válaszokat keres, gyorsan változó jelenünk legaktuálisabb jelenségére. A festőművészek nagy része figuratív alkotó, alkotásaik a körönd Hübner-udvar  műemléke előtt fogadják a járókelőket. A fotográfusok a felújítás alatt álló szakaszon kapnak helyet, fotóik egyszerre tanúi és hírvivői e rendhagyó időszaknak, a válogatás célja a sokszínű, egyedi látásmód bemutatása.

A szervezők szándéka szerint a Standby (készenlét) rendhagyó kiállítás egyszerre kiállás a pandémia időszakában nehezebb helyzetbe került a kortárs művészek munkái mellett, főhajtás az egészségügy állhatatos dolgozói előtt és figyelemfelhívó gesztus, az Andrássy út egyik legszebb terének még fel nem újított két épületéért. A művek október elejéig tekinthetőek meg a téren, majd a tervek szerint újabb helyszíneken is láthatóak lesznek.

A kiállítás védnöke Szőcs Géza Kossuth-díjas költő.

A tárlat létrejöttét támogatta: a Béres Alapítvány, a Gránit Pólus Csoport, a Westend Bevásárlóközpont, a Körönd Koncepció Kft. és Terézváros Önkormányzata.

A tárlaton kiállítanak:

Ázbej Kristóf , Baksai József , Barakonyi Zsombor, Fehér László, Gesztelyi Nagy Zsuzsanna, Irina Drozd, Méhes Lóránt Zuzu, Mészáros Bori, Nagy Boglárka, Naomi Devil, Nyári István, Péterfy Ábel, Olga Tobreluts, Szabó Ábel, Szikra Ági, Tarr Hajnalka, Végh Júlia, Verebics Ágnes, Verebics Kati, Zászkaliczky Ágnes, Weiler Péter, Wolf Eszter

Fotográfusok:

Bach Máté, Bácsi Róbert László, Csudai Sándor, Cedric af Geijersstam, Gombkötő Emma, Gömör Tamás, Hajdú D. András, Hegedűs Róbert, Hirling Bálint, Kovalovszky Dániel, Kudász Gábor Arion,Mártonfai Dénes, Móricz -Sabján Simon, Olajos Ilka, Pályi Zsófia, Esteban Sanchez, Sághy Tímea, Stiller Ákos, Teknős Miklós, Urbán Ádám

A projekt gazdái: Szilléry Éva és Raden Hannawati

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top