+ Zene

Elfogták a 18 éve agyonlőtt hiphopzenész gyilkosait?

Egy majdnem 18 éve megoldatlan bűntény, J Jam Master Jay úttörő hiphopzenész megölésével kapcsolatban letartóztattak két embert – közölték egy hétfői sajtótájékoztatón, melyről a BBC számolt be.

A 2002-ben történt emberölést hideg vérrel elkövetett gyilkosságnak nevezte Seth DuCahrme brooklyni ügyész.

Az zenészt, eredeti nevén Jason Mizellt queensi lemezstúdiójában, videójáték közben lőtte le két álarcos. Az ügyész szerint az elkövetők az ismerősei voltak, indítékuk a drogkereskedelemmel kapcsolatos.

A két gyanúsított egyikét, a 36 éves Karl Jordant vasárnap tartóztatták le, bűntársa, az 56 éves Ronald Washington börtönbüntetését tölti, hivatalosan jövő héten vádolják meg.

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a Mizell halála előtti hónapokban nagyjából tíz kilogramm kokaint vásárolt és azzal fenyegette meg a gyanúsítottakat, hogy nem kaphatnak a haszonból.

„Nagyon régen kezdtük a nyomozást, a 2000-es évek elején, de rengeteg kihívással szembesültünk. A gyilkosság azonban olyan bűn, amelyben az idő múlása nem jelenti a tettesek megmenekülését”

– magyarázta DuCharme.

A New York-i Queens hiphoptriója az 1980-as években tett szert világhírre, ők voltak a műfaj első együttese, amely a Billboard sikerlistáin is csúcsra ért. Az 1984-es Rock Box volt az első tisztán rapszám, amit az MTV lejátszott.

Mizell halála után a rajta kívül Joseph „Run” Simmonsból és Darryl „DMC” McDanielből álló projekt feloszlott.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top