+ Képzőművészet

Karanténkiállítás nyílt Pécsen

Üres tér - Posztkarantén tárlat, Attila T. Doboviczki - Dénes Hizsnyik: Sztrím Pötyi motívum

Tíz kortárs képzőművész térinstallációi és intermediális alkotásai láthatóak pénteken estétől a baranyai megyeszékhely belvárosában található Pécsi Galériában.

A Pécsi Galéria a karantén kezdetén bezárt, majd az elmúlt hónapokban nem adott otthont új kiállításnak.

A szervezők a korlátozások idején döntöttek úgy, hogy hetente egy-egy művészt kérnek fel: a rendelkezésre álló tér és az elérhető alapanyag, eszközök felhasználásával készítse installációt a kiállítótérbe.

Így az alkotók egymástól elszigetelve, a járványügyi előírások maximális betartásával, de mégis dolgozhattak, és épülhetett egy új kiállítás.

Az elkészült alkotásokból pénteken este nyílik tárlat: Burkus Judit, Doboviczki Attila, Ecsedi Zsolt, Fekete Dénes, Freund Éva, Ficzek Ferenc, Hizsnyik Dénes, Kovács Balázs, Miklya Gábor, Szabó Klarissza Médea munkái a közlemény szerint reflektálnak a karanténidőszak sok szempontból szimbolikus üres tereire és a Pécsi Galéria térbeli adottságaira.

A kiállítás szeptember 13-ig tekinthető meg.

A szervezők közölték azt is, hogy az alkotók közül Doboviczki Attila és Hizsnyik Dénes idén tölti be ötvenedik életévét, ez adta az apropóját a szintén pénteken nyíló, B oldal című kiállításuknak, amely a Pécsi Galéria szomszédságában lévő Művészetek és Irodalom Házában látható.

A kiállítók számos művészeti akciót valósítottak meg együtt, de külön-külön is aktív művészeti munkásságot tudhatnak magukénak.

A szeptember 25-ig látható tárlat elsősorban dokumentatív jellegű: számos videó, fotó és egyéb dokumentum idézi meg a különféle művészeti „korszakok” aktivitásait, így performanszok, akciófestészeti munkák, public artos események, audiovizuális kísérletek, hangművészeti alkotások, látványvetítési produkciók dokumentumai egyaránt helyet kapnak a kiállításon.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top