+ Irodalom

A cafka című írás nyerte a közönségdíjat a PesText fesztivál RESET pályázatán

Keresés a weben

Miklya Luzsányi Mónika nyerte el a közönségdíjat a PesText fesztivál RESET – az irodalom most is összeköt írópályázatán.

A közönségszavazására 1243 szavazat érkezett. Miklya Luzsányi Mónika kiegyenlített versenyben 222 szavazattal lett a nyertes A cafka című pályamunkával, amely a https://pestextfestival.hu/palyazat-nyertesek/ linken olvasható. A közönségdíjas munka magyar és angol nyelven is megjelenik – írják a szervezők.

A szeptember 22-én kezdődő PesText fesztivál vendége lesz a tervek szerint Catarina Sobral, aki 2014-ben elnyerte a Bolognai Gyerekkönyv Fesztivál illusztrációs nagydíját, valamint Lisbeth Zwerger osztrák illusztrátor is, akinek 1990-ben ítélték oda az Andersen-díjat. A fesztivál online bejelentkezésekkel és streameléssel is készül, web- és Facebook-oldalukon is követhetők majd a beszélgetések.

A fesztiválon olyan alkotók fordulnak meg, mint Borisz Akunyin, Alena Mornstajnova és Lukasz Orbitowski.

Borisz Akunyin grúz származású orosz író, irodalomtörténész és japanológus, akinek legsikeresebb sorozata, a hazánkban is közkedvelt, Fandorin nyomozásait elbeszélő többrészes írása.

Alena Mornstajnova az egyik legnépszerűbb cseh író, akinek magyar nyelven is megjelenik Hana című regénye a PesText fesztiválra.

Lukasz Orbitowski lengyel író, újságíró a horror, a fantasztikum és az alternatív történelem világából indulva vált a lengyel vidék sötét közelmúltjának hangjává. Idén jelenik meg magyarul Kultusz című műve.

Catarina Sobral portugál illusztrátor és író. Többféle vizuális technikával alkot, a felületek és minták gazdag játékát alkalmazza kétdimenziós grafikai munkáiban. Magyarul is megjelent Az én nagyapám című könyve elnyerte a 2014 évi Bolognai Gyerekkönyv Fesztivál illusztrációs nagydíját. A PesText fesztiválra új könyve érkezik magyarul.

Lisbeth Zwerger Andersen-díjas osztrák illusztrátor, stílusát a 19. századi angol illusztrátorok befolyásolták. Többek között a Biblia – A legszebb történetek gyerekeknek című könyvet illusztrálta.

A fesztivál további programja a https://pestextfestival.hu oldalon érhető el.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top