+ Film

Két rövidfilmet forgatott a Stereo Akt a koronavírus-járvány két hulláma között

Elkészült a Kelet-európai randevú c. rövidfilm, amely a berlini Volksbühne által szervezett POSTWEST online fesztivál keretében került bemutatásra. A fesztivál honlapján továbbra is elérhető a film, amelyben egy interkulturális vakrandira hívja nézői a társulat.

Leforgott továbbá és utómunka fázisba került a társulat egykori, több mint 120 alkalommal játszott Promenád c. előadásának azonos című, rövidfilmes adaptációja, amely a STEREO AKT és a Filmfabriq koprodukciójában készül.

Az eredeti előadás egy busz fedélzetére ültette nézőit, akik a város valóságos szövetébe elegyített jeleneteket, és az utcán játszó színészeket követték állomásról-állomásra. Ennek a nagysikerű művészeti koncepciónak több változatát is elkészítette a STEREO AKT Európában és az Egyesült Államokban.

A filmes adaptációban egy férfi járja kamerával a várost, és ellesett pillanatokat rögzít. Hétköznapi emberek sorsát kutatja, követve az általa érdekesnek talált karaktereket. Idővel azonban elkezdi tovább költeni a valóságot, és végül az ő fantáziavilágában indulunk egy hol groteszk, hol lírai kalandokkal teli utazásra.

A film 48 szereplő közreműködésével készül, a főbb szerepekben a STEREO AKT társulat tagjai – Ásmány Zoltán, Borsos Luca, Göndör László, Jakubowska Julia és Vass Imre – mellett Czvetkó Fruzsina, Hajdú Zsigmond és Téri Gáspár lesznek láthatók. A film operatőre Bálint Dániel, rendezője Boross Martin.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top