+ Film

Dombrovszky Linda filmje versenyben van a Golden Globe-díjért

Dombrovszky Linda Pilátus című filmjét beválogatták a legjobb idegennyelvű filmnek járó Golden Globe-díjért versenybe szálló alkotások közé, a Foreign Language Film Series 2021 elnevezésű programba.

A Szabó Magda azonos című regényéből készült tévéfilm így jelölhető a legjobb idegen nyelvű filmnek járó 2021-es Golden Globe-díjra. A magyar film zártkörű online vetítése augusztus 22-én lesz a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezetének (HFPA) tagjai számára, akik augusztus 29-én online beszélgetésen kérdezhetik a rendezőt.

A film magyarországi premierje a tervek szerint 2020. november 1-jén lesz a Duna TV-ben.

A Pilátus januárban Milánóban, a MIFF Awards-on a legjobb film díját nyerte el, emellett a legjobb rendező (Dombrovszky Linda), a legjobb női főszereplő (Hámori Ildikó), a legjobb operatőr (Hartung Dávid) és a legjobb vágó (Mezei Áron) díját is megkapta ugyanitt. A filmet jelölték a legjobb forgatókönyv díjára (Somogyi György és Szélesi Sándor), Györgyi Anna pedig a legjobb női főszereplő nomináltjai között volt. A Pilátus operatőrét, Hartung Dávidot nemrég díjazták a South East European Filmfesztiválon Los Angeles-ben.

Dombrovszky Linda filmje a napokban az Indianapolisi Nemzetközi Filmfesztiválon szerepel, novemberben pedig Dallasban és a 44. Sao Paolo-i Nemzetközi Filmfesztiválon versenyez.

A Pilátus a Cross Dot Film gyártásában készült Köves Ábel producer vezetésével a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Borzasztóan drukkolok a sikerért! Hámori Ildikó az egyik legnagyobb színésznőnk (korosztályában), Györgyi Anna is fantasztikus! Mióta annyi szép sikerünk volt (Testről és lélekről, Aurora Borealis, Örök tél, Szürke senkik, Saul fia, Akik maradtak), azóta ismét hiszek a magyar filmek (drámák) jövőjében. Dombrovszky Lindát nem ismerem. Viszont Groó Dianát sem ismertem a Csoda Krakkóban előtt. És mekkora film az is!
    Tisztelettel.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top