+ művészet & politika

Zsámbéki Gábor szerződést bontott a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel

fotó: Süveg áron

„Zsámbéki Gábor, aki 1979 óta oktatott színészosztályokat, felbontotta szerződését a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel. Szeptember 1-től, az új kuratórium belépésétől kezdve már nem tanít ott.”

Zsámbéki válasza arra, hogy szeptember 1-től Vidnyánszky Attila lesz a Színház- és Filmművészeti Egyetemet működtető alapítvány kuratóriumának elnöke:

Az Állatorvostudományi Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Neumann János Egyetem, a Soproni Egyetem és a Széchenyi István Egyetem alapítói és fenntartói jogai vagyonkezelő alapítványokhoz kerülnek 2020. augusztus 1-jétől – írja közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Az új finanszírozási formában az intézmények rugalmasabban, gyorsabban reagálhatnak a gazdasági igényekre. A kormány célja, hogy a korszerűbb és kiszámíthatóbb működési környezet növelje a felsőoktatás versenyképességét, és így a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek. Szeptember elsejével működési modellt vált a Színház- és Filmművészeti Egyetem is. A fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke a közelmúltban megszületett döntés értelmében Vidnyánszky Attila rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója, egyetemi tanár lesz.

Zsámbéki egy videófelvételen is értelmezi a helyzetet:

„Az eljárás forgatókönyvét 25 századdal ezelőtt megírták.
A törvény megszavazása 5 perc 7 másodpercig tartott.”

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Cseh Péter szerint:

    Akkor éppen itt az ideje, hogy átadja a helyét egy fiatalnak és örüljön a jól megérdemelt nyugdíjának. Van aki meg sem éli, élvezze ki minden percét a gondtalan szabadságának!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top